Děčínské závodnici Olze Roučkové to ale nevadilo. Ta jako první vybojoval vůbec první světový titul pro Českou republiku v ženské kategorii. „Světový titul? V to jsem ani v nejmenším nedoufala, po protrápeném Španělsku jsem si moc šancí nedávala. Vlastně mi ani nedošlo, co mi to pořadatelé dávají na krk za medaili. To mě docvaklo až poté, co mi gratulovali fanoušci ke světovému titulu,“ kroutila hlavou rodačka z Děčína, kterou známe pod přezdívkou Ollie.

Podmínky se v Maďarsku měnily každou chvíli. „V pátek to byl prašný prolog, sobota byla velkým veletočem. Já osobně moc bahno nemusím. Nejen, že trpí technika, ale pro čtyřkolky je bahno noční můrou. V závodě jsem se několikrát brodila ve vodě po řídítka a vytahovala čtyřkolku z bahna,“ vysvětlila Roučková.

V Maďarsku dokonce nechyběly plameny. „Po technické závadě se vznítila čtyřkolka Františka Macháčka. Pro Frantu to muselo být velmi smutné. Čtyřkolky jsou pro nás jako člen rodiny. Bylo to smutné a stále jsem na to myslela,“ zdůraznila sklesle.

Organizátoři museli kvůli rozmarům počasí závody zkrátit. „Bylo to dobře. Bůh ví, jestli bychom se dostali na vyhlášení,“ upozornila závodnice, která startovala i na slavném Dakaru.

Po nekonečném závodu, kdy Roučková ujela 500 kilometrů, mohly v cíli propuknout oslavy. První místo ženské kategorii, šesté mezi muži. Parádní výsledek! „Moc bych chtěla poděkovat všem, co mi pomohli a stáli při mně. Od sponzorů po fanoušky a rodinu. Asi to bude znít jako klišé, ale letošní sezona je sezonou snů. Po třetím místě na Dakaru si vezu domu další absolutní bombu. To je práce celého týmu,“ dodala dojatě.