"Závod se moc vyvedl, přestože počasí bylo dost aprílové a hlavně v sobotu odpoledne nepříjemně pršelo," prohlásil organizátor sportovně společenské akce Jakub Štýbr.

I přes neduhy počasí šel k dobru pořadatelům fakt, že povrch hřiště je kvalitní a díky tomu měly závody potřebnou regulérnost. Účast se blížila číslu pět set, závodilo čtyři sta padesát psů za doprovodu jejich majitelů. "Taková účast je možná nejvyšší, jaká kdy na českých závodech byla," odhadoval Štýbr. Tím by se zapsal děčínský závod do historie tohoto sportu. "Výkony odpovídaly kvalitě startovního pole, kde se sešla celá naše špička a pár dalších velmi kvalitních týmů ze Slovenska a především Polska, které ty naše závodníky dost proháněly," prozradil po závodě Jakub Štýbr.

Nejvíce vzruchu pro početné publikum bylo k vidění v závodní kategorii large, kde se objevily nově vzniklé páry. "Byla to úchvatná podívaná, skvěle se představilo i pár nových a nadějných týmů a celý kvalifikační cyklus, který se skládá ještě ze dvou stejných soutěží," popisoval Štýbr.

V nich to bude ještě hodně zajímavé, v květnu se milovníci psů sejdou v Přerově, na měsíc červen je připravena soutěž v Dobříši. "Velké díky patří především městu Děčín a FK Junior Děčín, zejména panu Miroslavu Tylovi, že nám umožňují závody agility na jejich stadionu pořádat a věřím, že si je oblíbili již i děčínští diváci, které bych chtěl pozvat na první víkend v září, kdy zde proběhne vrchol v podobě mistrovství České republiky," uzavřel organizátor akce Jakub Štýbr.