Dospělé zastoupení v Račicích neměli, výsledky mládeže jim to ale plně vynahradily.

Děčínský Kajak totiž bude mít zastoupení na juniorském evropském šampionátu! „Junioři a dorostenci dále usilovali o místenky na EYOF v Gyoru, mladší kategorie bojovaly o body do Českého poháru," prozradil Tomáš Charvát z TJ Kajak Děčín.

V juniorských závodech se pokoušela prosadit na mezinárodní scénu hned šestice potenciálních adeptů reprezentace. Nakonec se na mistrovství Evropy podívá Kateřina Zárubová a překvapivě i teprve patnáctiletá Adéla Házová.

„Kačka pojede ve čtyřkajaku a Adélu čeká tvrdý křest v závodě deblů. Těsně pod čarou po ne zcela povedeném závodě a pro ni také trochu nešťastném výsledku tabulky nominací zůstala Iva Boháčová. Bohužel stejně dopadla i Kristýna Havlová, která naopak zajela svůj dosud nejlepší závod, a přesto na Evropu jedou dvě zkušenější závodnice, které skončily v nominaci až za ní, po rozhodnutí trenérů od zeleného stolu," zalitoval Charvát.

Kristýna alespoň zůstává ve hře o olympijský festival EYOF, stejně jako kajakář Jakub Kučera a nejspíš jedna z dvojice Zárubová/Házová. Definitivní rozhodnutí bylo zatím odloženo až po evropském šampionátu juniorů v Bělehradě.

„V pohárových závodech zazářil Jindra Florián mezi benjamínky se dvěma zlatými a jednou stříbrnou medailí. Parádní jízdu zajel nově sestavený debl dorostenců Jan Šulitka – Vladimír Cerman a šokoval stříbrnou medailí, když o zlato přišli opravdu až v posledních metrech. Jednu zlatou medaili si vyjel čtyřkajak žaček, v němž seděla Jana Počepková, druhou přidaly dorostenky a stříbro a bronz si ulovili nejmladší benjamínci Eda Tržil a Vojta Kofroň," dodal na závěr Charvát.

V kategorii dospělých tentokráte Kajak Děčín neměl zastoupení. „Lenka Hrochová už se znovu soustředí na maratonské distance, a tak se závody dospělých obešly bez naší účasti," doplnil.