Myšík měl celý seriál velmi dobře rozjetý, v polovině šestidílného seriálu, z něhož se počítají nejlepší čtyři výsledky, byl na třetím místě. Jenže poté přišel propadák na Malé Morávce v Jeseníkách, kde skončil Myšík až sedmý. ,,Morávka mi vůbec nevyšla, přitom jsem se necítil nejhůř, ale týdenní výpadek bez kola byl znát," upřesnil benešovský závodník, proč se mu závod nepovedl.

Poslední srpnový víkend série pokračoval v Mostě, kde byly jednotlivé rychlostní zkoušky hodně fyzicky náročné. Na osmé, která vedla kolem autodromu se Myšíkovi dařilo. Dojel třetí, před největším soupeřem Vitkem ze Slovenska, se kterým bojoval na dálku o celkový bronz. Rozdíl mezi těmito dvěma závodníky činil necelé dvě sekundy.

,,Týden před Mostem byl velmi náročný, byl jsem jezdit v Rakousku v bikeparku, poté jsem celý den stál na nohou na největší bikové výstavě světa v Německu, na noc jsme jeli domů, moc jsem nenaspal. Následoval sobotní trénink a v neděli závod," připomíná Myšík dny před „rozhodujícím" závodem.

Enduro série vyvrcholila na šumavském Špičáku nedaleko Železné Rudy. Zde se Myšíkovi příliš nedařilo, bylo to z velké míry zaviněné defektem předního kola ve třetí rychlostní zkoušce. ,,Jel jsem na jistotu, abych nespadl a pobral nějaké body. Byla tu celá špička a abych přišel o celkové třetí místo, musel by Matěj mít super den a porazit jednoho ze silné trojky. Dvě stě metrů před cílem mi bouchlo přední kolo, následovaly dva pády a běh s kolem do cíle. Tady jsem ztratil hodně a na poslední erzetě jsem byl lehce nervózní," popisuje osudový moment Myšík.

Poslední erzeta mu vyšla, v cíli byl šestý s minimální ztrátou na pátého Vitka. Bylo tedy jasné, že umístění na bedně směřuje do Děčína. ,,Myslím, že bych byl nějak okolo bedny, ale cíl pro letošní rok je splněn. Třetí místo v takové nabité konkurenci, když enduro jedu prvním rokem, je bomba," radoval se.

Benešovského rodáka nyní čekají ještě čtyři velké závody, z toho dva v Česku. Pak má v hledáčku jeden světový pohár v Itálii a koncem října evropský pohár ve Španělsku. ,,Sezóna je už dlouhá, nejsem zvyklý takhle dlouho závodit," dodává s úsměvem a naráží na minulé sezóny, které musel přerušit kvůli zraněním. Na posledním evropském poháru v italském lyžařském středisku Molveno – Paganella se umístil ve velké konkurenci na 17. místě, i přes defekt zadního kola a řetězu. ,,Byla to škoda, vytoužená patnáctka už byla blízko," vzpomíná Myšík na zatím nejtěžší závod evropského poháru.