„Jsem spokojený, i když nějaká volná místa v hledišti jsem viděl. Snad příště dorazí ještě více diváků. Výsledkově to ale dopadlo skvěle," pochvaloval si Lukáš Konečný, bývalý profesionální mistr světa a hlavní pořadatel úchvatné boxerské podívané.

ROZHODLA DOBRÁ TAKTIKA

Jejím vrcholem byl souboj mladé Ústečanky Fabiany Bytyqi s Bulharkou Teodorou Bačevovou o pás juniorské mistryně světa WBC v mini-muší váze. Obě soupeřky se spolu střetly už potřetí za poslední rok, ale zatímco první dvě bitvy byly relativně vyrovnané, tentokrát studentka UJEP jasně dominovala od začátku. Soupeřku vždy nechala „vyřádit" a poté ji zasypávala tvrdými ranami. Nebylo proto divu, že po 7. kole viditelně otřesená Bulharka zápas vzdala.

„Pocity jsou úžasné. Chtěla bych poděkovat všem lidem v hale, hnali jste mě kupředu. S trenérem jsme zvolili dobrou taktiku, počkala jsem si, až se vyboxuje a pak jí to vracela. Jsem šťastná, atmosféra byla úžasná, díky všem," radovala se Fabiana po svém triumfu.

ŽEBRO MAĎARA NEVYDRŽELO

Co se týče atmosféry v hale, vrcholem večera byl možná už předposlední zápas. V něm plzeňský bijec Štěpán Horváth, který kdysi začínal s amatérským boxem právě v Ústí, obhájil pás mistra Evropy WBO v lehké střední váze. Zkušený Maďar Hafner, který měl za sebou už 35 zápasů v profiringu, sice dlouho odolával, ve 4. kole ale dostal úder na spodek a s viditelně přeraženým žebrem nemohl pokračovat.

„Zápas už byl jen bonbónek na dortu, příprava byla velmi těžká, hodně jsem na to trénoval. Děkuji lidem z QWERT Boxing, manažerům a trenérům, je to jejich práce. Jsem ale teprve na začátku své cesty. Je toho ještě hodně, co vám hodlám předvést. Díky moc, byli jste skvělí," vzkázal Horváth publiku a hala doslova bouřila nadšením.

VÝHRA S HOŘKOU PŘÍCHUTÍ

Naopak při prvním titulovém zápase večera byli diváci spíše rozmrzelí a smutní. Domácí Lucie Sedláčková sice v souboji s Gruzínkou Sopio Putkaradze zvítězila, mezi provazy se však zdržela jen něco málo přes půl minuty. Pak si její sokyně přisedla kotník a s bolestivou grimasou po ošetření odkulhala. „Je to sport, to se stává. Alespoň nástup jsem si užila," řekla hořce vítězka duelu, která tak obhájila pás mistryně Evropy WBO v pérové váze. „Chtěla bych poděkovat fanouškům a všem lidem, kteří přišli. Jste skvělí," vzkázala publiku. Bylo na ní ale znát, že je zklamaná. Takhle si výhru nepředstavovala…

„Je mi to kvůli Lucce líto, dlouho se na to připravovala a pak to dopadne takhle. Je to ale sport, naštěstí se to nestalo jí," dodal k situaci trenér Sedláčkové Lukáš Konečný.

DEMOLICE SOUPEŘE

Tomu udělal radost i suverénní výkon talentovaného Sebastiana Bytyqi, dalšího ze svěřenců jeho stáje SES Boxing Team Czech Republic. Mladší bratr Fabiany nedal sebemenší šanci Maďaru Glückovi a rychlým nástupem ho doslova zdemoloval. Už v 1. kole byl Glück dvakrát počítán a ve druhém padl k zemi definitivně.

„Trochu jsem počítal s tím, že by to mohlo skončit před limitem, popravdě jsme se na to s trenérem chystali. Tušil jsem, že to přes ty spodky půjde a to, že jsem to nakonec ukončil přes bradu, byl jen bonus," povídal v ringu „Séba" Bytyqi. „V Ústí vždycky boxuju strašně rád, je tady perfektní atmosféra. Děkuji všem fanouškům," dodal muž, který tak prodloužil svou sérii výher na osm zápasů v řadě. Hned sedm z nich však ukončil před limitem!

Box Live Ústí – výsledky:Matúš Babiak (Slovensko) – Josef Obešlo (Hradec) – 2:1 na body
Sebastian Bytyqi (Ústí) – Norbert Glück (Maďarsko) – KO 2. kolo
Jakub Horváth (Plzeň) – Jan Korec (Kladno) – 3:0 na body
Josef Zahradník (Plzeň) – Jacek Wylezol (Polsko) – TKO 2. kolo

O titul mistryně Evropy WBO v pérové váze:
Lucie Sedláčková (Ústí) – Sopio Putkaradze (Gruzie) – TKO 1. kolo

O titul mistra Evropy v lehké střední váze:
Štěpán Horváth (Plzeň) – Ferencz Hafner (Maď.) – TKO 4. kolo

O titul juniorské mistryně světa v mini-muší váze:
Fabiana Bytygi (Ústí) – Teodora Bacheva (Bulharsko) – TKO 7. kolo