Dorazili na něj zástupci pěti zemí. O stejný počet byl překonán počet účastníků z minulého roku, na start všech kategorií se postavilo celkem 158 závodníků.

Dopoledne čtvrtého ročníku závodu GEMA XC Hrádek patřilo mladším sportovcům. Už první kategorie Mrňousků dávala tušit, že 
o heroické výkony nebude nouze. Strhující finiš totiž na odrážedlech předvedli Matouš Zima se Zuzanou Černou – považte, jejich čas se lišil jen o tři desetiny vteřiny!

To už se ale na startu chystali dívky a chlapci v kategoriích Naděje, na ně čekal okruh vedoucí přes louku a skrze břízky – oproti minulému roku však opačně. Profrčet loukou a vyhnout se stromům zvládli všichni na výbornou. Vítězství slavil Daniel Stránský (Naděje I) a Martin Horák (Naděje II).

Po průběžném vyhlášení výsledků už se do sedel opřely ženy a juniorky, pro ty byl připraven okruh delší, ne však nejdelší. Úseky Tyran a Vyhlídková totiž čekaly na závodníky startující v hlavních kategoriích: Muži, Junioři a Veteráni.

Teploty kolem pěti stupňů s mírnými občasnými přeháňkami všechny cyklisty nutily neflákat se. Však také výsledný čas Ondřeje Zeleného pod 46 minut, který byl o dvě a půl minuty rychlejší než nejlepší čas z minulého roku, svědčí o vysokém tempu.

Výsledky GEMA XC Hrádek Varnsdorf

Benjamínci: F. Dulanský. Naděje I: D. Stránský. Naděje II: M. Horák. Ml. žáci: M. Pávek. Ml. žákyně: N. Půbová. St. dívky a kadetky: K. Kovaříková. Juniorky: N. Bajgerová. St. chlapci a kadeti: R. Hořák. Ženy: K. Wolinská. Muži – junioři: P. Šorf. Veteráni I: O. Zelený. Veteráni II: R. Dutschk. Veteráni III: R. Ščučka.