Závodu, který je koncipován hlavně jako výzva pro amatérské sportovce a nadšence, se letos zúčastnilo 118 závodníků a štafet, na start dětského triatlonu se postavilo celkem 50 dětí.

„Na triatlonisty čekal poměrně silný proud a chladná voda v řece Labi, rozbahněná cyklistická část a slunečno a teplo na závěrečný běh. Prostě ideální „ironmanské" podmínky," usmíval se ředitel závodu Ivan Parlesák.
Celkovým vítězem se stal cvikovský Tomáš Kolařík, který měl v cíli opravdu velký náskok na zbytek startovního pole. Na druhém a třetím místě skončili děčínští borci Marek Peterka a Pavel Rouček.

Mezi ženami se prosadilo sourozenecké duo Kateřina Loubková, která zvítězila před sestrou Ivanou Loubkovou a na třetím místě Mariana Supoušková.

„Organizátoři z Triatlonového oddílu Triade Děčín chtějí poděkovat všem přátelům dobrovolníkům. Dále pak Jirkovi Machovi z Povodí Labe, Tomáši Slavatovi, sboru dobrovolných hasičů z Boletic a strážníkům z městské policie Děčín. Všichni jsou nedílnou součástí celé akce, bez nich by nebylo možné závod tohoto rozsahu zorganizovat," dodal Parlesák.

Výsledky: 1. T. Kolařík 1:03:08 (Cykl. Cvikov), 2. M. Peterka 1:06:11 (Triade Děčín), 3. Pav. Rouček 1:07:24 (KL Sport Děčín), …7. Kat. Loubková 1:09:02 (Rohozec Amulet Cvikov – nejlepší žena)