Původně plánované exhibiční odpoledne se postupně natáhlo na maratonský galavečer plný boxerských zápasů nejrůznějších věkových i váhových kategorií.

Slavnostní zahájení nultého ročníku mikulášovické boxerské show se symbolicky ujala paní starostka Mikulášovic Miluše Trojanová spolu s velmi vzácným hostem. Pozvání na ojedinělou show přijal nejlepší český boxer Lukáš Konečný. Mistr světa a olympionik Lukáš Konečný tak byl největším lákadlem nejen pro místní diváky, ale všechny návštěvníky show, kteří do Mikulášovic zavítali.

V ringu se postupně představili borci od školní mládeže přes kadety, juniory, ženy až po muže. Hned úvodní utkání přivedlo diváky poprvé do varu, když v ringu nastoupil člen místního Fight Boxing Clubu Daniel Vlasák, ve váhové kategorii do 30 kg čerstvý vicemistr republiky si to rozdal také s mikulášovickým Leonem Demeterem. Jedno utkání střídalo druhé a kategorie postupně do ringu přiváděly starší a váhově vyspělejší borce.

Večer začal gradovat již soubojem děčínské Petry Voborové a českolipské Adély Šírlové. Na body podle verdiktu rozhodčích sice vyhrála Voborová, ale dle názoru diváků si jasně získala sympatie její sokyně Šírlová. Nejprestižnějším soubojem, také nejvyrovnanějším a hlavně nejtvrdším byl duel mezi domácími borci Patrikem Paterou a Alexandrem Nikitinem. Na body zvítězil Nikitin pod vedením velmi zkušeného trenéra Thajského boxu Martina Míči. Právě Míča byl další velkou osobností večera, v devadesátých letech bojoval na Mistrovství světa v Bankogku a v roce 1999 získal bronz na Mistrovství Evropy v Itálii.

V předposledním duelu pak nastoupil ještě jeden domácí boxer, a sice Jiří Trojan proti Miroslavu Houšteckému z klubu Viper Česká Lípa. Ve vyrovnaném souboji však nakonec zvítězil hostující borec ve třetím kole nařízeným OK lékaři pro krvácející zranění. Celý galavečer byl pak zakončen rockovou After party.

TOMÁŠ FÚSEK