Volejbalové juniorky porazily poslední tým tabulky, mladší žákyně se ve své premiéře v šestkovém volejbale rozhodně neztratily.

Juniorky děčínského Spartaku přivítaly na domácí palubovce v rámci mezibaráže 
o extraligu Dansport Praha. Vzhledem ke zranění, nemocem a hrám měl trenér Josef Herclík nakonec k tomuto zápasu mezibaráže o extraligu juniorek pouze sedm hráček. „Těsně před zápasem jsem musel navíc posadit na lavičku libero Báru Šmerdovou. 
I když chtěla hrát, tak nebyla po úrazu stále v pořádku," prozradil Herclík.

Obavy o výsledek Děčíňanky odložily, a sice opatrným, ale odpovědným výkonem nedaly v prvním setu soupeři šanci. I druhý set měl obdobný průběh, ale soupeř začal kousat a množily se i chyby na straně domácích. Ve třetím setu přišlo tradiční uspokojení a soupeř se velmi zlepšil hlavně při hře v poli. A najednou Pražanky vedly 17:13. Naštěstí to vzala na sebe hlavně Zvěřinová na síti. Ostatní dívky se přidaly a set otočily.

I ve druhém zápase byly Děčíňanky vždy o krok napřed 
a dosáhly na druhé jasné vítězství. Druhý zápas odtrénovala dvojice Lenka Demuthová, která vede tým na ČP, a trenér žen Jirka Hykš, některá děvčata začínají trénovat se ženami. „Přes hru bez libera byl solidní příjem a přes určité výkyvy, které byly někdy způsobené i přítomností rodinných příslušníků, odevzdala všechna děvčata solidní výkon. Pochvalu si zaslouží celá sedmička," spokojeně pravil Josef Herclík.

Juniorky, mezibaráž:
VSK Spartak Děčín – Dansport Praha 3:0 (10, 18, 21) a 3:0 (18, 20, 19).
Spartak: Jiránková, Demuthová, Acsová, Zvěřinová, Š. Petrovická, Bojčevová.

Teď čeká na VSK Spartak Děčín třetí kolo ČP, kterého je pořadatelem. Všichni příznivci volejbalu jsou zváni do SH ZŠ Dr. Tyrše a SPŠ Stavební Děčín v sobotu i v neděli od 9.00.

Pohár nadějí pokračoval v Jirkově již pátým kolem. VSK Spartak Děčín ve své premiéře musel opět improvizovat se sestavou. Střídali se i trenéři, v sobotu Josef Slížek, v neděli Josef Herclík. „Premiéru si užila i nově otevřená sportovní hala s třemi volejbalovými kurty, kterou jsme jen záviděli," smutně pravil Herclík.
I přesto, že se jelo na zkušenou, vybojoval Děčín dvě vítězství a skončil na pěkném pátém místě.

„Vzhledem 
k ohromné absenci hráček všech kategorií jsme nakonec zažili úspěšný víkend," dodal závěrem spokojený děčínský trenér.

Sestava: Slavíková, Pešková, Kr. Horká, Medalová, Kl. Horká, Sadílková, Marinčová, Faturiková.