Tohle je opravdu akce, která už něco pamatuje. A postupem času rozhodně neztrácí na lesku. Křešická hala v Děčíně totiž hostila Děčínskou kotvu.

Že vám tento název nic neříká? Sportovní odborník by měl vědět, že se jedná o jeden z nejstarších turnajů v mládežnickém judu. „Jsme rádi, že je o turnaj, který se koná již několik desetiletí, zájem. Už se moc těšíme na příští rok. Je to naše nejtradičnější akce ze všech. Ředitelem soutěže byl letos Otto Černohorský," pochvaloval si Jan Rokůsek z pořádající klubu Judo Děčín.

Na žíněnkách bylo opravdu na co koukat. Vždyť v hale se představilo celkem 204 závodníků, zastoupeno bylo hned 24 oddílů. „Turnaj byl velice slušně obsazený. Ukázalo se několik zajímavých talentů z různých klubů. Zároveň platí, že se se vyplatila dřina v tréninku. Organizačně to bylo kvůli velkému počtu závodníků náročné, ale zvládlo se to," pravil Rokůsek s úsměvem.

V akci se ukázali mladé naděje Děčína, Rumburku, Nového Boru, nebo Teplic. „Konkurence byla veliká, ale judistický potěr z našeho oddílu rozhodně nezklamal," zdůraznil. Ve věkové kategorii koťat získali ve svých váhových kategoriích Ela Nevečeřalová a Adam Zajíček zlaté medaile a ze stříbrných se těšili David Kuchyňa a Ondřej Vlach.

Mezi mláďaty zacinkala tři stříbra a to díky Marku Vlachovi, Maximu Martínkovi a Ondřeji Rusovi. Bronz vybojovali Elen Rychtecká a Dorian Balon.

Mezi mladšími žáky zazářila Tereza Faflíková, která získala zlatou medaili. Jaroslav Macho a Vít Čermák se blýskli stříbrem a z bronzu se radoval Filip Zajíček.

V kategorii starších žáků bral ve své váze stříbro Martin Pavlovec a Zuzana Čermáková vybojovala třetí pozici.
„Děcka bojovala většinou se zápalem, jako by šlo o mistrovství světa. Radost se dívat, jak to doslova baštily. Jejich trenéři na tom samém turnaji startovali tak před třiceti, až čtyřiceti lety," dodal na závěr Jan Rokůsek.