Obě na závěr karlovarského galavečera v půl jedné v noci pod dohledem trenéra Lukáše Konečného zapózovaly se zelenými pásy.

Bytyqi v sobotu jasně v Karlových Varech porazila 3:0 na body Halimu Vunjabeiovou z Tanzanie a obhájila tak pás v mini muší váhové kategorii.

Sedláčková, která už má v pérové váze do 57,2 kg v držení i pás evropské šampionky WBO, zdolala rovněž 3:0 na body nečistě bojující Pašu Malagičovou z Bosny a Hercegoviny.

„Strašně moc chci poděkovat fanouškům a všem lidem, kteří přišli a vytvořili mi skvělou atmosféru. Soupeřka byla těžká, ale dalo se to. Pás se mi líbí, ani už mi nevadí jeho zelená barva. Rychle jsem si na ni zvykla," řekla očividně spokojená Lucie Sedláčková, která se při vyhlášení výsledků rozbrečela štěstím.

To její soupeřka utírala slzy také, ale z důvodu zklamání. Porážka ji určitě hodně bolela.

Nadále neporažená 22letá Děčínská mlátička byla podle svých slov spokojena i s tím, že si oproti poslednímu zápasu v Ústí nad Labem, kde už nyní také bydlí, zápas v ringu užila delší dobu, celých deset kol. „Jo, zaboxovala jsem si," dodala s úsměvem.

Zatímco Sedláčková měla ve vyprodaném sále Grandhotelu Pupp skutečně urputnou soupeřku, 20letá Bytyqi měla nad pohyblivou africkou sokyní při obhajobě výraznou převahu hned od 2. kola.

„Boxovat po půlnoci, to je zážitek… Ale když slyším, jak tady lidi křičí, tak to stálo za to. Úžasný večer, moc si to užívám. Snažila jsem se to ukončit před limitem, ale bylo to nad moje síly. Nechápu, co všechno vydržela, navíc občas měla i tvrdé údery," uvedla ještě v ringu šťastná Bytyqi.