Český reprezentant vybojoval zlatou medaili v kategorii kata tým seniorů společně s tradičními parťáky – Janem Drobečkem a Jakubem Kolkem. „Pocity? Samozřejmě pozitivní. Na této soutěži se shodou okolností vždy umísťujeme na medailových pozicích," pravil člen týmu, který navázal na zlatý úspěch z roku 2012. Tehdy to bylo v Praze, tentokráte v holandském Sittardu. „Rozhodla naše aktuální forma, měli jsme dobrý los. Paradoxně jsme měli na tréninky méně času. Přesto se to povedlo," pochvaloval si letos osmadvacetiletý karatista.

Našel se i čas na oslavu. „Určitě, odjížděli jsme až druhý den. Takže se zbytkem výpravy jsme si sedli a oslavili to," usmíval se zástupce děčínského Sport Relaxu.

Ten si také pochvaloval zázemí evropského šampionátu. „Byla tu obrovská konkurence závodníků. Co se týče technického zázemí, tak to bylo jedno z nejlepších, které pamatuji. Například hala byla velmi prostorná," ocenil.

Jaké další akce čekají na Zdobinského tento rok? „Letos je to na velké zahraniční akce poměrně nabité. Vše je ale závislé na financích. Už teď se připravujeme na srpen, kdy se koná mistrovství světa v Irsku. Naším cílem je medaile, nejlépe jsme v historii skončili čtvrtí. Koncem září je pak další akce v Itálii, začátkem prosince pak další v Portugalsku," dodal Adam Zdobinský.