V Třeboni totiž porazili místní celek SKB Lázně 10:4 a na druhém místě ztrácí na první Prostějov čtyři body. „Divácká kulisa byla výborná, domácí se posílili o dva boxery ze slovenské Dubnice," prozradil děčínský funkcionář Miloslav Jirásek.

Ve váze 56 kg se neboxovalo, ani jeden oddíl tuto kategorii neobsadil. Další tři zápasy pak ovládli děčínští boxeři. „Erik Huliev byl rychlejší v úderech a na body porazil Rozbouta. Erik Aloyan pak společně s domácím Bazym předvedli čistý box. O výhře Aloyana rozhodla lepší fyzička. Pak Kliment v parádní bitvě udolal slovenského Gareeva. Ten byl ve druhém kole po levém háku tak otřesen, že domácí trenér vhodil do ringu ručník," konstatoval Jirásek.

Za stavu 0:6 pak poprvé bodovala Třeboň. Slovenský boxer Dolinaj využil toho, že z něj měl Hora viditelný respekt a zaslouženě vyhrál na body. Jenže hned v další váze (81 kg) přetlačil Boyko třeboňského Kabáta. Ten se hlavně ve třetím kole bránil a děčínský boxer vyhrál jasně na body.

V tu chvíli bylo jasné, že si Děčín odveze vítězství. 
V posledních dvou zápasech pak nejprve Havel dal pořádnou lekci domácímu Manasijevičovi, který prohrál první zápas v letošní extralize. Vše pak zakončil 
v supertěžké váze duel Plesnika a Šoura. Děčínský Šour si bohužel obnovil svalové zranění a do třetího kola vůbec nenastoupil.

„Teď nás čeká tvrdé derby v Ústí nad Labem. Ale ještě předtím nás čeká Velká cena," dodal Jirásek.
V odloženém 9. kole, které je na programu poslední květnový víkend, se může rozhodnout o titulu. Děčín jede do Ústí a boxery Prostějova čeká domácí duel proti BC Jihomoravský region.

1. DTJ Prostějov 6 5 1 0 66:30 11
2. Rohovník Děčín 6 3 1 2 54:40 7
3. SKP Sever UL 6 2 2 2 52:44 6
4. Lázně Třeboň 8 2 1 4 40:86 5
5. Jihomor. region 6 1 1 4 42:54 3