„Boxovalo se v hotelu Dukla, utkání rozhodovali čtyři rozhodčí z Moravy," podotkl děčínský Miloslav Jirásek, který tradičně všechny utkání okomentoval. Děčín přitom po čtyřech zápasech vedl 6:2, následné čtyři bitvy ale nezvládl.

„Nejprve Hulijev, republikový mistr, zvítězil jasně na body nad Černým. Náš Aloyan pak v technickém zápase porazil 2:1 na body Horníka," hodnotil Jirásek první dva duely.

V kategorii 64 kg se pak hostům nelíbilo, že Ambrůžek, který byl důraznější, prohrál u rozhodčích duel s domácím Osadanem. „Pak ale Korbel udolal domácího Tuvshinbata. Mongolský miláček tamního publika tvrdě narazil a Korbel, který je o hlavu vyšší, nakonec vyhrál 3:0 na body," pokračoval Jirásek.

Od váhy 75 kg se ale děčínským boxerům přestalo dařit. Nejprve hostující Boyko ve velké bitvě nestačil na slovenského reprezentanta Lengála. Ten, hlavně díky lepšímu závěru, vyhrál 2:1 na body. Průběžné skóre na 6:6 pak vyrovnal Hladký, který proti děčínskému Horovi prodal svoje bohaté zkušenosti a zaslouženě zvítězil 3:0 na body.

V zápase 91 kg prokázal hostující Peleška v prvním kole až příliš mnoho respektu. „Byl to jeho první zápas v seniorské kategorii. Druhé a třetí kolo bylo vyrovnanější, přesto vyhrál 2:1 na body domácí Ducár," podotkl Jirásek.

Alespoň remízu mohl Děčínu zajistit Dittrich. V nejtěžší váhové kategorii ale nestačil na několikanásobného republikového mistra. Musil vyhrál 3:0 na body a oplatil Dittrichovi porážku z děčínského ringu.

V boji o titul jsou karty rozdány poměrně jasně. Pokud Prostějov zvládne na konci května dohrávku s Jihomoravským regionem, pak získá další domácí titul bez ohledu na další výsledky.

Děčínští boxeři budou v akci na konci dubna, kdy se představí v ringu Třeboně.

1. BC DTJ Prostějov 6 5 1 0 66:30 11
2. R. Armex Děčín 5 2 1 2 44:36 5
3. Lázně Třeboň 6 2 1 3 36:76 5
4. SKP Sever UL 5 1 2 2 42:38 4
5. BC Jih. region 5 1 1 3 36:44 3