Loňská sezóna byla, pro jednoho z nejlepších českých enduro závodníků Milana Myšíka, černou můrou, když si hned na prvním závodě Světového poháru v Chile vykloubil rameno a musel po druhé na operaci bylo vše ztraceno. Nyní se připravuje pod vedením nového trenéra Lutovského, který byl reprezentačním trenérem horské cyklistiky na LOH v Pekingu na Novém Zélandu. Stejně jako Myšík se rozhodl i Honza Vaner, sedmý muž České Enduro série 2016.

,,Nová sezóna je novou výzvou. Cíl je jasný, prosadit se do světové špičky v enduru. Po loňské nevydařené sezóně vstupuji do té nové zdravý, což je nejdůležitější pro mou psychiku. Z toho důvodu jsem se rozhodl trávit zimu kompletně v teple, kde je léto a ideální podmínky. Ty jsem objevil právě na Novém Zélandu," prozradil rodák z Benešova nad Ploučnicí Myšík, jehož cílem je dostat se do světového týmu.

Necelé dva týdny po přiletu se Myšík zúčastnil sjezdového závod NZ DH national series v Napieru. Závod provázely vysoké teploty, trať byla extrémně rychlá, plná dlouhých skoků a vybržděných "rolet", které byly plné prachu.

Na start závodu se postavilo 115 závodníků a závodnic. Po kvalifikaci figuroval Myšík na 11. místě. Ve finále vylepšil svůj čas o čtyři sekundy čímž se posunul na osmé místo v nabité novozélandské konkurenci.

,,Nový Zéland je líhní světové extratřídy moutainbikingu ve sjezdu i enduru. Jsem rád, že jsem zajel docela čistou jízdu s rezervou, jel jsem závod na rozjetí a byl to skvělý trénink. Prosadit se do desítky bych před závodem bral, takže jsem spokojený. Důležitý je pro mě i to, že jsem byl nejrychlejší na enduru, předemnou byli pouze borci na sjezdových speciálech," upřesnil Myšík.

Honza Vaner se závodu nemohl zúčastnit kvůli bolavé achilovce a odražené patě.