„S výsledkem jsme spokojené. Je pravda, že tady nebyla úplná špička. Třetí místo bylo vcelku jasné. Měly jsme daleko do druhého, a na druhou stranu zase na čtvrtou posádku tam byl velký náskok," svěřila se rodačka z Děčína. „Pro nás to byl prakticky první ostrý závod, předtím jsme jenom trénovaly," podotkla účastnice dvou Letních olympijských her.

Zimní příprava byla pro Antošovou kratší, mohly za to potíže s ramenem. „To, co jsem v zimě promeškala, už asi nedoženu. Není to ideální, prostě mně to schází. Je ale pravda, že mi to ale jde lépe, než jsem čekala. To rameno cítím, ale jinak to jde," usmívala se 26letá česká reprezentantka.

Antošová samozřejmě nebude chybět poslední květnový víkend v Račicích, kde se koná mistrovství Evropy v rychlostní kanoistice. „Moc se těším. Je pravda, že předtím jsem moc nevnímala, že se to koná u nás. Když jsem se na to zaměřila, začala jsem se opravdu moc těšit. Uvidíme, jak to dopadne. Už známe své soupeřky, takže jsem sama zvědavá, jak to všechno bude," přemýšlí Antošová.

A jaké cíle má sympatická veslařka na evropském šampionátu? „Těžká otázka, těžko dopředu odhadovat. Je pravda, že se nám ta konkurence rapidně obměnila. Naposledy jsme skončily třetí, kdybychom to zopakovaly, bylo by to pěkné. Ale uvidíme," dodala na závěr.