Díky posledním domácím výhrám nad Rokycany (10:5) a Sokolovem (6:4) mají před duem Teplice – Florbalová škola Plzeň nedostižný náskok osmi bodů. „Pocity? Jsme samozřejmě spokojení. Ale je to jen jeden krok k postupu. Ten důležitější musíme udělat v nadcházející baráži," má jasno vedoucí 1. FBC DDM Děčín Tomáš Štěpánek.

Děčínským tahounem na předposledním divizním turnaji byl Petr Bořuta, který ve dvou utkáních nasbíral dohromady devět bodů za pět branek a čtyři asistence.

„Nyní můžeme jet na poslední výjezd do Rokycan a Domažlic s čistou hlavou a vědomím, že si může západočeský trip vyloženě užít," usmíval děčínský florbalista David Matza.

Na Predátory čeká ošidná baráž, která rozhodne o jejich postupu, či nepostupu do vyšší soutěže. Jméno svého soupeře ze dozví za dva týdny. „Prakticky se bude rozhodovat mezi Kobylisy, Benešovem a Barrandovem. Koho si přejeme? To je těžké říct, soupeře moc neznáme, sháníme si nějaké materiály o jejich hře," prozradil Štěpánek.

Baráž se bude hrát 18. března. Děčínským sokem bude druhý tým ze Středočeské divize. „Hraje se na dva vítězné zápasy. Začínáme doma, potom se hraje venku. A případný třetí zápas sehrajeme doma," podotkl Štěpánek.

Na případný postup by děčínští florbalisté kývli. „Myslím si, že by nám nic nebránilo. Jsou s tím spojené určité věci, jako finance, doprava, vyšší intenzita tréninků. Také bychom chtěli stáhnout kvalitní kluky z okolí," dodal Štěpánek.