K nehodě došlo na železničním přejezdu 
v Rumburské ulici, která křižuje trať z Rumburka do Šluknova. Podle prvních informací světelná signalizace na přejezdu fungovala. Nehodu přímo na místě vyšetřoval drážní inspektor.

„Nehoda se stala v 16.21 hodin na přejezdu, který je zabezpečen pouze světelnou signalizací bez závor," uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Podle informací Děčínského deníku vjel kamion na přejezd ve chvíli, když již na signalizaci svítila červená. Vyšetřováním nehody se kromě Drážní inspekce zabývá také policie.

Ve vlaku jelo v okamžiku srážky patnáct cestujících. Na místo muselo proto přijet několik sanitek a přistál tu také záchranářský vrtulník. Zranění lidé byli přepraveni do nemocnice. Těžce zraněného muže přepravil vrtulník, čtyři zranění odjeli sanitkami, další lidé byli ošetřeni na místě nehody. Zranění utrpěl i řidič kamionu.

„Podle našich informací byl těžce zraněn strojvůdce," upřesnil mluvčí Českých drah Radek Joklík.

Není divu, kabina strojvůdce byla po nárazu do návěsu plného štěrku zcela zdemolovaná. Po srážce vlak navíc vykolejil – s jeho vrácením na koleje pomáhalo speciální nakolejovací zařízení a také těžký jeřáb. Drážní inspekce škodu na vlaku, trati a kamionu odhadla na 13,5 milionu korun.

Kvůli nehodě byla železniční trať zcela neprůjezdná.

„Několik vlaků jsme museli kvůli neprůjezdnosti trati odřeknout. Místo nich jela náhradní autobusová doprava. Podle informací správce železnice by doprava měla být obnovena kolem úterního poledne," doplnil Joklík.

Výluka se dotkla nejen osobních vlaků na Děčín, ale také rychlíku jezdícího mezi Šluknovem a Kolínem.

Tragické následky měla dopravní nehoda, která se na přejezdu v Rumburské ulici stala přesně na den o pět let dříve. V roce 2010 muž s autem stál na přejezdu, když jej smetl vlak. Srážku 
s vlakem nepřežil.

NA STEJNÉM PŘEJEZDU DOŠLO K NEHODĚ I LETOS NA JAŘE, VÍCE ČTĚTE ZDE…