Tak, ještě se čtyřikrát vyspíme a – už budeme zase klidně smět jít do školy! No, možná ne, protože pedagogové by rádi dostali přidáno, jinak by mohli stávkovat. Což o to, přidáno by rád dostal každý, zvlášť v zemi, kde evropskému průměru výše platů se občas přibližují jen někteří politici. Ovšem musí vykonávat 15 až 26 různých funkcí a zaměstnání najednou, aby si přišli na nějaké ty peníze.

Zpět k pedagogům: ministerstvo pro školství, mládež a tělovýchovu si "úplnou náhodou" vzpomnělo pár týdnů před volbami, že by mělo prosadit zvýšení platů učitelů o 15 %, aby učitelský plat činil cca 130 % platu průměrného. Fajn, prima, hurá, sláva. Ale není ono náhodou v téhle zemi podfinancované všechno, snad jen s výjimkou soudců a možná i státních zástupců? Nevím.

Proč téměř třicet let se nedaří státu (politikům) připravit svým zaměstnancům slušné, neřku-li důstojné podmínky pro práci? Jestli ono to není tím, že ročně mizí (navzdory slibům pana Babiše) stovky miliard jak daní, tak veřejných zakázek jinde než v platech lidí od zdraví, škol, policie, armády, hasičů atd. Ale před volbami slibem neurazíš, že?

Martin Schulz, Doubice

Oba psi jsou nyní v péči děčínského útulku.
Psi přivázaní ke stromu trpěli hladem