Kde jste bydlel předtím a jak jste se rozhodl pro Děčín?

Já jsem původem k Krkonoš, z Trutnova, a v Praze jsem studoval konzervatoř. Pak jsem se odstěhoval za přítelkyní, kterou jsem v Praze poznal, do Teplic. Potkal jsem tam i svou kapelu, v Teplicích bydlí plno muzikantů. Bydleli jsme v takovém downtownu Teplic (anglický termín pro obchodní čtvrť, pozn. red.) a po incidentu, kdy mi vykradli auto, se nám tam už bydlet nechtělo. Tak jsme si našli Děčín a je to tu super, prostě pohoda jako v Krkonoších.

A jak jste přišli na Děčín? Byli jste tu někdy předtím?

Vůbec, já jsem tu předtím v životě nebyl. Mám tady kamaráda od nás z Krkonoš, takže se s ním občas potkávám, ale vůbec nic jsem o Děčínu nevěděl. Hlavně jsem nechtěl bydlet v Teplicích a Děčín byl takový kompromis. Není to daleko od Teplic a na zkoušku s kapelou můžu vždycky dojet.

Která místa na Děčínsku jste už navštívili a co se vám tu líbí nejvíce?

Líbí se mi tu zoo, zámek, park a zahrady, příroda, máme rádi trampování, kempování, takže jezdíme do Jetřichovic, na Olešku, pořád někam na čundry. Byli jsme i na Pravčické bráně, Sokolím vrchu, v Hřensku, na koních ve Všemilech, Šluknově, máme rádi i Loretu v Rumburku. Zajeli jsme si taky do Bad Schandau. Chceme se podívat i na poutní místo do Filipova. Jsou tu super místa.

MICHAL ŠEPS
Datum nar.: 4. 12. 1994
Místo narození: Hradec Králové
Info: Český zpěvák známý svou účastí v televizní soutěži Česko Slovenská Superstar. V této soutěži se probojoval až do finále v roce 2011, ve kterém se umístil na třetím místě.
Mezi jeho oblíbený hudební žánr patří styl reggae a ska.
Chce se stát tváří reggae v Čechách a má velmi osobitý styl vystupování s pro něj typickým chraplavým hlasem. Ve svém okolí je známý jako reggaeman.

Jak tu ještě trávíte čas?

Pořád jsme někde pryč po vystoupeních po republice. O volném čase jezdíme právě na výlety nebo jdeme posedět s přáteli. Učím tu taky u sebe doma o soukromých hodinách děti na housle, piano a kytaru. Kromě toho hraji taky na varhany, bicí, kytaru, baskytaru a perkuse.

A na vystoupeních hrajete hlavně se svou kapelou?

Různě, jak si nás objednají. Jsou tři varianty vystoupení: buď jedu já a DJ, nebo jedu úplně sám, nebo s kapelou.

Řeknete nám něco k vašemu poslednímu vydanému CD „On přijde“? A co nového chystáte?

Vydal jsem jej minulý rok s kapelou, pokřtil mi ho Jarek Nohavica. Texty a muziku si dělám sám. Letos budeme dělat i nový videoklip třeba k písničce Anděl, pak máme letní písničku, co jsem napsal nedávno, ta se jmenuje Motýl, k ní také chceme klip, a písnička o Danielovi, to je nazpívaný příběh o tom, jak byl podle Bible vhozen do jámy, k tomu taky bude klip.

Foceno v roce 2016 v Letním kině v Ústí nad Labem.
VIDEO: Hvězda teplického festivalu Sebastian: „Fanynky jsou někdy na obtíž“

Takže od té doby, co jste byl v SuperStar, se vám život obrátil vzhůru nohama…

Já jsem vůbec nečekal, že bych mohl postoupit, nešel jsem tam s tím, že vyhraji třetí místo. Ale díky tomu dělám to, co mě baví, a to je muzika. Věnuji se jí fakt odmala, tak to byla odměna.

Jaké jsou vaše nejbližší koncerty?

V sobotu 15. července od 16 hodin budu hrát sám akusticky na Jedeš festu v Děčíně, budu hrát i na varhany a k tomu zpívat. Dále budu s kapelou koncertovat zároveň s americkou kapelou Big Mountain 19. července ve Vamberku.