Miroslav Žbirka (ročník 1962), první slovenský Zlatý slavík (1982) a druhý zpěvák, který sesadil z trůnu Karla Gotta, zahájí exkluzivně se symfonickým orchestrem festival Benátská noc! Slovenská noc, na níž loni nadchla zpěvačka Kristina a publikum se odvázalo i na No Name, bude letos patřit jemu a jeho hitům v symfonickém hávu. Tedy tak, jak je známe z nahrávky „Symphonic album" (2012) v čele s „Baladou o poľných vtákoch" i úžasnou „Atlantídou". Víte, že nás čeká na Benátské jeho jediné letošní letní open air vystoupení s orchestrem!?

Meky a filharmonie

„V areálu Vesec u Liberce. publikum čekají skvělé zážitky na show s hity Mira Žbirky v aranžích uzpůsobených pro doprovod symfoniků, Moravské filharmonie Olomouc. Zažijí jedinečnou atmosféru, která panovala při Žbirkově listopadovém narozeninovém koncertu v beznadějně vyprodané pražské O2 aréně," věří Johana Turnerová, mluvčí Benátské noci 2013.

Meky, severští Nightwish v sobotu 27. července, britská kytarová legenda skupina James, švédští Sabaton, finští Sunrise Avenue. I ti pobaví. Festivalovou premiéru si odbudou na 21. ročníku kapely Pipes and Pints, mladá a nadějná brněnská rock crossoverová kapela Rattle Bucket vítěz soutěže Rádia Rock Max RockMaxova 12 i semifinalista mezinárodní soutěže International Live Award. Velké oslavy si na festival chystá Doga, výjimečný festivalový blok si speciálně pro vesecký areál chystá Těžkej Pokondr.

Za kolik teď lístky

Vstupenky na 21. ročník festivalu Benátská noc zakoupíte v sítích Ticketportal a Ticket-art. Permanentku na celý program včetně čtvrtečního vystoupení Mira Žbirky a dalších hostů festivalu pořídíte za 1290 Kč, VIP permanentka za 2990,- CZK (stan se sezením, výhled na hlavní pódium, samostatný vstup i WC).

Golden ticket stojí 9990 Kč (klimatizovaný stan s kobercem a výhledem na hlavní scénu, sedacími soupravami, výzdoba, plazmové obrazovky, relaxační lehátka s masáží, bar s obsluhou, hostesky, rautový stůl, osvětlené splachovací toalety, VIP parking, přednostní odbavení samostatným vstupem. V ceně vstupenky vstup na celý festival, pivo, nealko nápoje, rautový stůl. Omezená kapacita max. 100 osob).

Více: www.benatskanoc.cz