Muže zajímá: Která kráska bude mít největší ňadra? Ukážou i kalhotky? Uf, snad nebude ta moje nějaké šaty chtít?!

Ženy váhají: Budu dojatá? Povedou se všechny šaty? Co zazpívají Bára Basiková a Miss Jitka Válková? Vydělá benefice dost, když je ta krize?

Čtěte také: Krásky navštívily děti v nemocnici

Ale už zpívají chlumecká Koťata, třicet pět dětiček na jevišti je divadýlko. Odvazují se na písně z nového CD Uhlíře a Svěráka „Alchymisti“. O tetě z Ústí nad Labem je „Věruš neruš“, necky mají na jevišti na „Vodoléčbu“ o Prýznicovi. Jsou to malé děti, ale je s nimi veselo takže žádné dojetí!

Koťata a necky

Když táhnou necky z pódia, je tu moderátor Alexander Hemala a srší vtipem. Čte z projekce jména partnerů, zaváhá u loga města Ústí. „Nějaké vlnky, co to je?“ čteme mu z očí rozpaky. Ach, ten magistrát. Kdyby byl nečitelný jen svým logem to by bylo v Ústí hej!

Čtěte také: Jak si užili benefici Krása pomáhá dětem ti, co ji tvořili

A už jdou krásky k nám. „Šaty plné optimismu, květinové vzory, křiklavé barvy by letos měly letět,“ recituje Hemala k ukázkám nabídky butiku z OC Forum. Jména Miss zní sálem: Žídková, Kloboučková, Lutovská, Taussigová, Králová, Pompeová, Chmelířová, Štoudková, Smatanová, Plzáková, Věrná, Domanská.

Už během přehlídky je jasné: Oproti Andree Kloboučkové, ta loni „v ňadrech vedla“, hraje v poprsí prim Lucie Králová z Teplic. Příjemné překvapení, pěkně se nese! Přítel Jiří Šlégr, který si nenechává přehlídku ujít, na ni i proto musí být pyšný.

Každá Miss má na projekci jméno, moderátor ale stejně každou jmenuje. To je novinka, která potěší, není lehké sledovat zároveň projekci i živou krásku v pohybu, ať už se divák či divačka soustředí „jen“ na tělo či „i“ na šaty.

Přichází pěkná černovláska Jitka Válková, Česká Miss 2010, a v krátkých šatech zpívá. Má fajn rockový drajv, silný hlas, ale ten repertoár! Písnička jen dokola opakuje jeden slogan, COKOLI jiného by bylo lepší. Třeba I Love Rock´n´roll či Nirvana, zvolená píseň je promarněná šance. Škoda. „Vážím si jí i za to, že nazpívala duet s Nazareth,“ tvrdí Hemala o jinak sympatické Jitce. Ta prozrazuje: „Chci mít svou kapelu. Rock dělám kvůli sobě i tátovi.“

Než se dívky blýsknou v šatech od Wersa, Hemala hlásí: „Tato firma představila i diamantovou podprsenku za šedesát milionů korun. No vidíte, a já si až do svých šestapadesáti let myslel, že důležitější je obsah podprsenky,“ směje se. „Ale neuvidíte ji tu, doprovází ji vždy čtyři bodyguardi.“

Podprda z diamantů

Dost jiná je ale v divadle ukázka „diamantové firmy“. Dívky jsou v jejích sportovnějším oblečení odvázané až rozjuchané, jak je třeba. Čtyři si přivádějí muže-modely či sportovce, ústecký moderátor Ondra Vodný, pracující v Praze v rádiu, ale na rozdíl od kolegů odmítá „jít do půl těla“.

Bez bicepsů?

„Copak si to můžu dovolit?“ ptal se po přehlídce s úsměvem. Zato při té show bere Lenku Kocmanovou do náruče (viz foto), pěkný moment přehlídky to je! Asi ani nikomu jeho bicepsy nechybí.

Ale to by nebyl Hemala, aby si nepřisadil. „Trefuje“ se do polonahých atletů: „ Já když vidím fitko, tak se orosím a obejdu ho velkým obloukem,“ usmívá se. „Zatímco Miroslav Šimůnek s Jirkou Krampolem, mým kamarádem, jsou tam jak doma.“

Dech bere akční vystoupení Basta Cheerlanders z Ústí, několikanásobných mistrů ČR vedených Radkou Bandasovou. Stejné kostýmy, energie na rozdávání, dívky létají vzduchem, dopadají lehce a přesně, salta a roznožky jsou samozřejmostí. Pěkná a efektní show, bezchybný výkon, zasloužený úspěch.

Od svůdných nočních košilek víc ukazujících než halících (viz foto Elen Černé) po večerní šaty s vlečkou. Sice nic pro ústecké ulice, zato krása. To jsou šaty, jimiž se poprvé v Ústí představuje mladý bratislavský módní návrhář Marcel Holubec. „Když mne Lenka Vinická, choreografka večera, oslovila, přesně jsem nevěděl, kde Ústí je. Ale máte pěkné divadlo,“ řekl. Se všemi modelkami dělal prvně.

Chvilky „hrůzy“

„Chvilky hrůzy“ zažívá v ústeckém divadle zpěvačka Bára Basiková. Zatímco na ni čekáme v sále, i moderátor ji ohlašuje, ona bloudí zákulisím. „Dobrý večer,“ říká Bára Basiková do potlesku, který ji vítá. „Mě se stalo, že jsem tady v tomto krásném divadle zabloudila. Když mě zavolali, tak jsem si myslela, že jdu na jeviště, ale šla jsem úplně na druhou stranu. Tam byly dveře, byly zamčené a nikdo mě neslyšel,“ vysvětluje publiku. „Takže jsem ráda, že jsem to stihla – omlouvám se,“ dodává s úsměvem. A začíná zpívat první píseň na příání samotné Lenky Kocmanové – hit Co je na tom tak zlého, píseň Maří Magdaleny z rockové opery Jesus Christ Superstar

Další je hit z úspěšné desky Gregoriana. Je to báječné, emotivní, její. Tleskáme, je za co. V sále je vděčné publikum, naladěné na charitativní vlnu, což Bára cítí. Obě písničky zpívá na přání, obě zabírají, jsou na místě a baví až nostalgicky.

Přichází Duo Ogor, On a Ona s pozemní akrobacií. Pár, úspěšný v soutěži Talentmánie, bere dech publiku, při jeho vystoupení ztrácím pojem o čase. „Bylo to čtvrt nebo půl hodiny?“ hned poté váhám. Česko-polská dvojice, které během vystoupení hlídala babička ve Zlíně dvaadvaceti měsíční holčičku, na tom byla stejně, jako pořadatelka Lenka Kocmanová Taussigová. Jen té hlídal malého synka Tomáška tatínek maminka si opět nenechala akci ujít.

Pěkně po zadečku

A další rozdíl mezi Lenkou, Miss Sympatie 2001, a členkou Dua Ogor? Právě Lenku rošťácky plácl po zadečku její pódiový partner (ne manžel!) Ondra Vodný při přehlídce svatebních šatů salonu Noblesse Paris, který sídlí hned za divadlem. Jako známý vtipálek v roli ženicha ale překvapuje už před defilé „nevěst“ a jejich „ženichů“ na pódiu. Najednou totiž „zdrhá“ před užaslými zraky publika, „svatbu“ odmítá a běží k východu ze sálu. Pak si to ale „rozmýšlí“ čeká snad vzadu tchán? a pokorně se vrací k Lence na pódium. A tam si to užívá, plácne ji po pozadí a jdou „šťastně k novým zítřkům“. A co na to Lenčin manžel? Těžko říci, neptali jsme se. Ale jistě to bere s humorem, jako my ostatní.

Ale málem jsem přeskočil jeden z největších kulturních zážitků večera. Když se dívky nesou ve svatebním a bělost, barva nevinnosti, až oslňuje, hraje jim k tomu zvolna na klavír a zpívá David Deyl svůj hit, ploužáček Počítám. Skvělý zážitek, je to výborně vymyšlené, romantika, jak má být. A pokračuje hitem Apologize od své oblíbené skupiny OneRepublic. Ideální!

222 tisíc + 43

Přichází, respektive neodchází Lenka Kocmanová a zatím ještě tají výtěžek benefice. Děkuje spolupracovníkům i partnerům včetně Ústeckého deníku, a už je to tady. Na akci, která za šest ročníků vydělala přes dva miliony korun, prozrazuje, jak je těžké získat dnes od kohokoli peníze. Hrdě ukazuje šeky na částku 222 000 Kč a druhý na dětskou kosmetika na 43 836 Kč.

„Tu věnovala společnost Zepter International. Na první šek se složilo více společností. Dětskou kosmetiku získá Dětská klinika MN, šek si rozdělí Novorozenecké oddělení a Dětská chirurgie. U novorozenců výtěžek umožní lépe léčit žloutenku, chirurgii pomůže při léčení zlomenin,“ popisuje Miss před skončením páteční benefice.

Poté ještě tančí a zpívá pop duo Mr. Le Monde & Leilla hit Party Girl, do toho finále a tančící nevěsty. Škoda jen drobnosti. Nakonec stejně zní jejich písnička znovu, ale oni už jsou za nevěstami a nezpívají.