Prozraďte, jsou ještě lístky?
Jsou, ale už jen v omezené míře. Třeba Tau restaurant a Magic Café z Domu kultury Ústí mají vyprodáno, z celkového počtu 1050 lístků zbývá okolo 150 kusů. Předprodej jde o dost rychleji, než šel v minulosti.

V jakém stádiu nyní tento prestižní ples je?
Finišujeme, dolaďují se detaily i scénáře, výzdoba a zasedací pořádek. Nacvičuje se intro, tedy hudba na tradiční začátek plesu.

Právě začátek patří na Plese patriotů ke stěžejním prvkům. Odtajníte s předstihem, čím nás letos překvapíte?
Nevím, zda překvapíme, ale snad nezklameme. Intro vždy vychází z tématu plesu, letos je to Kouzelná noc. Tomu přizpůsobíme start i celý koncept večera.

Můžete být konkrétnější?
Přemýšleli jsme, jak navodíme atmosféru kouzelné noci, a shodli jsme se, že krom výběru barev a grafiky je to i postava kouzelníka. V grafice se tak objevuje silueta nejznámější české kouzelné postavy pana Tau. Provede večerem, objeví se v intru, podobu postavičky v buřince na sebe vezmou hostesky i moderátor. Mimochodem, kouzelná postava pan Tau v těchto dnech slaví 40. narozeniny.

Poradíte jak se obléknout na Ples severočeských patriotů?
Podle nás je ples významná společenská událost a podle toho by se hosté měli obléknout. Na Purum 8. Ples severočeských patriotu je předepsán Dress code Black tie, což znamená: Muž by měl obléct smoking s motýlkem, může mít tmavý oblek s bílou košilí a jednobarevnou kravatou, dáma večerní dlouhé šaty. Pokud někdo tápe, doporučujeme stránky www.plespatriotu.cz

Začne ples přesně?
Ano, ve 20.00. Ale vzhledem ke kontrolám u vstupu doporučujeme přijít s předstihem. Kulturní dům je pro veřejnost otevřen od 19.00.

Na plese vystoupí řada interpretů. Prozraďte, podle jakého klíče je vlastně vybíráte?
Náš ples má v rámci regionu jistou společenskou prestiž, na které dál pracujeme. Jedním z prvků je bezesporu program. Snažíme se ho koncipovat pro opravdu širokou věkovou škálu, našimi hosty jsou hlavně dospělí ve věku od 35 do 50 let. Ale chodí i studenti nebo senioři. Klademe důraz na výběr plesového orchestru s klasickým plesovým repertoárem, to je základ. Letos jsme se rozhodli pro Boom Band a k němu účinkující, kteří řekněme občerství plesový večer. Letos to jsou No Name, Terezka Kerndlová, Marta Jandová i Poetika a talentovaný Mikolas Josef. Chtěli jsme ale i velkou Star, která se hodí na ples, pobaví a ještě je v našich finančních možnostech. Takže po Alphaville, Umbertu Tozzim a Chrisovi Normanovi bude na plese v Ústí hvězdný zpěvák světového hitu Mambo No. 5, populární Lou Bega.