Během druhého prázdninového měsíce navštívilo zámek nebo Růžovou zahradu přesně 11 913 lidí. V srpnu zaznamenali na zámku dokonce denní návštěvnický rekord – 18. srpna prodali 722 vstupenek. Skutečný počet návštěvníků zámku je ale pravděpodobně mnohem vyšší. Ne všichni návštěvníci zámku si totiž zakoupí vstupenku na některý z prohlídkových okruhů. Jen do jižních zahrad denně zamíří přibližně 200 lidí.

„Jedním z důvodů určitě bude široká nabídka prohlídek. Zámek nabízí dvě klasické prohlídkové trasy v jižním a západním křídle, další dvě prohlídky pro děti i celé rodiny a navíc prohlídku pro milovníky architektury. Na své si tak u nás přijde opravdu každý," říká Iveta Krupičková. Zámek také v letošním
a loňském roce ještě zintenzivnil svou propagaci v oblasti Českého Švýcarska.

Rekordní čísla jsou překvapivá především s ohledem na tropické počasí, které téměř po celé letošní léto panovalo a lákalo spíše k vodě nebo do přírody než k návštěvám památek.

Navíc na zámku probíhala rozsáhlá rekonstrukce nádvoří, kvůli které bylo téměř celé prázdniny z velké části nepřístupné veřejnosti.

Opravené nádvoří, které navazuje na jeho podobu 
z přelomu 19. a 20. století, se veřejnosti slavnostně představilo na konci letních prázdnin.