Hráč, který je v kádru Medvědů na hostování z Ústí nad Labem, si pochvaluje spolupráci s Tomášem Faiglem a Michalem Oliveriusem. „V tom není žádný problém, sedli jsme si," přiznal mladý děčínský střelec.

Štěpáne, vyhráli jste šest zápasů v řadě a odrazili se ode dna tabulky. V čem tkví vaše proměna?
Myslím si, že jsme si začali více věřit. Dříve jsme dostali gól a prakticky přestali hrát. Pak to vypadalo jako by byl zápas ztracený. Teď si více věříme a jde nám to.

Vy nastupujete ve druhé útočné formaci s Faiglem a Oliveriusem. Vypadá to, že vám spolupráce klape, ne?
V tom není žádný problém. S Tomášem Faiglem jsem hrál v dorostu a juniorce, takže jsme na sebe zvykli a vyhovíme si. A Michal Oliverius je výborný hráč, s kterým není problém se sehrát.

Blíží se play-off. Vy budete moci hrát v děčínském dresu?
Zatím jsem v Děčíně odehrál čtrnáct zápasů. Pokud odehraji zbytek základní části, měl bych potřebný počet utkání pro play-off stihnout.

Do konce základní části vás čekají tři zápasy. Jaké bodové cíle si dáváte?
Tak nejlepší by bylo všechno vyhrát. Ale myslím si, že máme šanci doma porazit Bílinu i Klášterec.

Dařit se vám začalo také po příchodu Martina Volkeho. Opravdu jeho účast na ledě měla na celý tým pozitivní vliv?
Určitě. Hraje se vám dobře, když máte za sebou takového brankáře. Víme, že když přijde nějaká chyba, je tam ještě Martin, který to může všechno zachránit.

A co soupeř pro play-off?
Rád bych se vyhnul Táboru, Sokolovu, Kobře nebo Kolínu. Líbila by se mi Bílina nebo Jablonec. I Vrchlabí by bylo přijatelné. Chceme v play-off dojít co nejdál.

Medvědy čeká derby s Bílinou

V sobotu 14. února od 18.00 čeká hokejisty HC Děčín derby s týmem HC Draci Bílina. Utkání okoření i souboj dvou nerozlučných kamarádů z „Olibandu" Michala Oliveriuse v děčínském dresu a Lukáše Ziky v dresu hostující Bíliny, kteří proti sobě nastoupí poprvé po čtyřech letech. Po šesti výhrách v řadě se děčínští posunuli z posledního místa až na devátou příčku druholigové tabulky a před play-off mají obdivuhodnou formu. Bílina má v tabulce o dva body méně a aktuálně se drží na jedenáctém místě.
Vedení HC Děčín věří, že si všichni fanoušci najdou v sobotu cestu na zimní stadion a podpoří děčínské hokejisty v cestě za dalšími důležitými body.