Dlouho to vypadalo, že si Děčín v dalším druholigovém utkání se středočeským Nymburkem bez problémů poradí. Střela střídala střelu, Děčín se tlačil do pásma. Jenže puk protlačit do nymburské branky se nedařilo. Domácí tak nakonec brali jen jeden bod za prohru v prodloužení. Na výsledku utkání se podepsal nepřesným rozhodováním také rozhodčí Dundr, který přehlédl několik faulů Nymburka loktem či hokejkou mířící do obličeje.

První třetina středečního utkání pátého kola druhé hokejové ligy začala ve svižném tempu, domácí zatlačili Nymburk do jeho pásma. Jenže jako první se prosadili hosté, skóre otevřel ve 4. minutě bývalý hráč Děčína Lukáš Král. Nymburku dlouho vedení ale nevydrželo. O pouhých šestnáct vteřin později totiž Děčín po rychlém protiútoku  zásluhou Lukáše Ziky srovnal.

Vyrovnávací branka Děčín nakopla a nymburská obrana chvílemi nevěděla, kde jí hlava stojí. Útoky Děčína se dařilo zastavovat jen za cenu zakázaných uvolnění nebo faulů. Jenomže prolomit obranu Středočechů se podařilo Děčínu až čtyři minuty před koncem první třetiny, kdy se trefil Faigl.

Po přestávce ale vyjel na led úplně jiný Děčín a prosazovat se začali i hosté, kteří několikrát nebezpečně zahrozili.  A jeden z jejich ataků jim krátce po přestávce i vyšel. Stehlík objel Formánkovu branku a z otočky děčínského gólmana překonal podruhé.

Po vyrovnávací brance šla hokejová krása stranou a zápas se změnil v urputný boj.  Oba týmy sice několikrát zahrozily, ale brankáři byly tentokrát pozorní.

Hned na začátku třetí třetiny hrál Děčín přesilovku, prosadit se ale nedokázal. Rackovi pak ani nestačila ke skórování ani odkrytá branka Nymburka. S přibývajícím časem začali hosté hru výrazně přitvrzovat, mnohdy za hranou pravidel. Rozhodčí Dundr jim ale tvrdé zákroky toleroval. Přímo před jeho zraky se několikrát po zásahu do obličeje skáceli domácí hráči bojující o prostor před brankou Nymburka, nepotrestány zůstaly i zásahy loktem do hlavy od Stehlíka.

A právě tento hráč utkání po čtrnácti vteřinách prodloužení rozhodl o vítězství Nymburka. Ještě před tím ale byl v základní hrací době vyloučen Kaltenböck, který neúmyslně při pádu podrazil jednoho z hostujících hráčů. Ti pak krátkou přesilovku bleskově využili.

HC Děčín – NED Nymburk 2:3 PP
Branky a nahrávky: 4. Zika (Oliverius, Racek), 16. Faigl (Oliverius, Hříbal) – 4. Král (Kříž), 25. Stehlík (Dulovec), 61. Stehlík
Třetiny: 2:1, 1:1, 0:0.
HC Děčín: Formánek (Šticha) – Hříbal, Stezka, Kaltenböck, Motejlek, Saska, Molnár, Zdvořáček – Racek, Oliverius, Zika – Faigl, Chládek, Vacek – Müller, Drnec, Kuchynka – Číhal, Šetka, Kopas