Medvědi nastoupili v Praze  se změnami v sestavě. V brance se objevil Lukáš Lavinger, v první útočné řadě chyběl Zika a Vávra, z obrany do ofenzivy se přesunul kapitán Filipovský.

Utkání ale začalo lépe pro Medvědy, kteří se hned v první třetině ujali vedení, když se dokázal prosadit Tomáš Drnec ve spolupráci s Šetkou 
a Kopasem – 0:1. Hrál se vyrovnaný hokej se spoustou šancí na obou stranách, ale do konce prvního dějství se skóre již neměnilo. „Myslím si, že první třetinu jsme odehráli velmi dobře a zaslouženě jsme vedli," podotkl děčínský kouč Karel Chládek.

Druhá perioda však patřila domácím hokejistům. Kobra totiž dokázala ve druhé třetině během jedenácti minut utkání otočit na svou stranu. Nejprve se ve 28. minutě prosadil Sekerka a bylo vyrovnáno – 1:1. Tato branka domácí celek nabudila a během chvíle dokonce Kobra vedla. V čase 33:02 strhl vedení na stranu Kobry její obrovitý útočník Jakeš – 2:1. A o pět minut později bylo vedení domácích již dvoubrankové, kdy přidal třetí trefu Slanina – 3:1. „Nechali jsme se v úvodu třetiny dvakrát zbytečně vyloučit a to Kobru nakoplo. Zlom přišel za stavu 1:1, kdy jsme netrefili prázdnou branku a z protiútoku dal Jakeš druhou branku," litoval Chládek.

Děčínští dokázali ve třetí třetině vykřesat jiskru naděje, když se v 51. minutě prosadil obránce Molnár  – 3:2. Jenže radost netrvala příliš dlouho. V 53. minutě se totiž podruhé v utkání trefil Sekerka a vrátil Kobře zpět dvoubrankové vedení – 4:2. Na to již Děčín zareagovat nedokázal, naopak domácí hostům zasadili další úder v podobě pátého gólu. V 55. minutě se přesně trefil Kocman – 5:2, který tím uzavřel střelecký účet zápasu.

Děčín tak s největší pravděpodobností skončí po základní části na třetím místě.  A soupeř? Rozhodne se mezi triem Sokolov, Klášterec, Kobra Praha. „No, na Kobru to letos prostě neumíme, tak snad tento tým bychom nechtěli. Ale pokud chceme uspět, musíme porazit každého," zdůraznil trenér Medvědů.

Poslední utkání v základní části sehraje Děčín ve středu 27. února od 18:00 doma proti Klášterci. „Jedná se o generálku na play off, proti možnému soupeři do vyřazovacích bojů. Máme teď pár zraněných hráčů, ale věřím, že se do týdne dají všichni dohromady. Proti Klášterci samozřejmě chceme vyhrát," dodal závěrem Chládek.

HC KOBRA PRAHA - HC DĚČÍN 5:2 (0:1, 3:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 28. Sekerka (Kocman), 34. Jakeš, 39. Slanina (Jakeš), 53. Sekerka, 55. Kocman (Slanina, Jakeš) – 12. Drnec (Šetka, Kopas), 51. Molnár (Hošek, Drnec).

HC Děčín: Lavinger (Šticha) – Stezka, Hříbal, Kaltenböck, Molnár, Dvořák, Nikl, Zahradník – Filipovský, Oliverius, Vacek – Racek, Růžek, Hošek – Drnec, Šetka, Kopas – Řídel.

Výsledky 35. kola II. ligy:
Draci Bílina – Tábor 4:3 pp., Jablonec n. N. – Milevsko 4:2, Sokolov – Klatovy 0:3, Klášterec – Řisuty 6:3.
Tabulka: 1. Tábor 68, 2. Řisuty 65, 3. Děčín 62, 4. Klatovy 55, 5. Klášterec n. O. 53, 6. Kobra Praha 51, 7. Sokolov 49, 8. Vlci Jablonec n. N. 44, 9. Draci Bílina 43, 10. Milevsko 36.