Jenomže Medvědi předvedli úžasnou morálku, utkání otočili a díky vítězství 5:4 po samostatných nájezdech získali dva body.

„Dva body jsou pro nás opravdu velice cenné, a to z více důvodů. Za prvé jsme dokázali zápas otočit z 0:3 proti hodně silnému soupeři,“ pochvaloval si trenér Děčína Jaroslav Hašek.

Obrat nastartoval v 16. minutě Kordule, ve druhé třetině dali Medvědi během tří minut tři branky a otočili stav na 4:3. „Nám nešlo vůbec nic a soupeř střílel branky. Špatně jsme bruslili a byl to Děčín, kdo byl lepší a skóroval,“ popsal průběh druhé dvacetiminutovky sekretář Jablonce Karel Hornický.

V poslední třetině ale Vlci rychle vyrovnali, přes šance na obou stranách se ale šlo do prodloužení. To nerozhodlo, zápas tak rozlouskly samostatné nájezdy. Ten vítězný zařídil David Drašar.

„Soupeř dal z prvního nájezdu gól. My jsme pak vyrovnali. Ale byl to Děčín, který měl poslední slovo a rozhodl ve svůj prospěch. Bohužel, dva body si vzali domácí,“ zakončil hodnocení zápasu Karel Hornický.

„Po dlouhé době jsme zvládli nájezdy, za to jsem moc rád. A samozřejmě v boji o play-off se počítá každý bod,“ připomněl děčínský kouč Hašek.

Medvědi tak z posledních dvou zápasů sebrali pět bodů. Musí se stále koukat za sebe, Řisuty a Kobra jsou na dohled. Ovšem děčínští hokejisté se nenápadně přibližují třetímu Mostu, když na tým, kterému se v poslední době vůbec nedaří, ztrácí sedm bodů.

„Sedm bodů na Most už je opravdu velká ztráta, nicméně stát se může cokoliv. Na druhou stranu jsou za námi v tabulce dva soupeři se čtyřbodovou ztrátou, takže očekáváme, že to bude vyrovnané a napínavé až do konce,“ zdůraznil Jaroslav Hašek.

Další zápas mají Medvědi na programu až v sobotu 26. ledna. „Další zápas hrajeme v Nymburce a je potřeba se na tento zápas plně koncentrovat a pokusit se získat body i tam. Pokud do toho hráči budou dávat takovou zarputilost, nasazení, energii a emoce jako s Jabloncem, tak ho můžeme zvládnout,“ pevně věří kouč Hašek.

HC Děčín – HC Vlci Jablonec n. N. 5:4 pp (1:3, 3:0, 0:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 16. Kordule (Oliverius, Málek), 27. Kuchynka (Petráš, Kopta), 28. Drašar (Volráb, Bárdoš), 30. Petráš (Kopta, Kuchynka), rozh. náj. Drašar – 7. Bříška (Homolka), 9. Nezbeda (Pavlů, Maďar), 11. Brokeš (Abraham, Mrkvička), 41. Bříška (Abraham).

Rozhodčí: Hlinka – Votrubec, Ševic. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 351.

HC Děčín: Lavinger (Kácha) – Málek, Kaltenböck, Loukota, Tenkrát, Vaněk, Procházka, Balcar – Zajan, Kuchynka, Drašar, Volráb, Ineman, Oliverius, Petráš, Bárdoš, Kopta, Kordule.

Tabulka, skupina Sever: 1. Baník Sokolov 75 (147:53), 2. SHC Klatovy 62 (108:80), 3. Mostečtí Lvi 45 (147:144), 4. HC Děčín 38 (118:132), 5. HC Řisuty 34 (103:129), 6. Kobra Praha 34 (96:131), 7. Draci Bílina 23 (105:184)