Ve středečním utkání proti Vrchlabí další bohužel nepřidali, když prohráli 2:4. „Prospali jsme první třetinu, stav 1:2 byl pro nás ještě milosrdný. Asi se na nás projevila dlouhá a šílená cesta. Ve druhé části se to zlepšilo, ale zase nás trápila produktivita. Pak Vrchlabí odskočilo na tři branky a to už bylo hodně těžké," popisoval utkání kapitán Medvědů Michal Oliverius.

Koncovka, střílení branek, produktivita – to zatím trápí HC Děčín. „Šancí je hodně, 
v tom problém není. Ale v koncovce hodně situací řešíme zcela opačně. Hlavně mladým hráčům chybí více klidu. Krom tří hráčů je tu relativně mladý tým. Někdy nám chybí prostě větší šikovnost," razantně tvrdí děčínský útočník.

Tým před novou sezónou opustili jména jako Filipovský, Růžek, Vávra, nebo Baránek. S nimi odešlo také spousty branek. „Z takových hráčů bychom tady měli velmi slušnou lajnu. Neřekl bych ale, že jsme oproti minulé sezóně nějak slabší. Spíše máme méně zkušené mužstvo. V tom to asi bude. Kdyby tam byl Vávroš (Vávra – pozn. red.), nebo Filda (Filipovský – pozn. red.), tak by to tam třeba nějako doklepli," myslí si Oliverius.

Sezóna je však opravdu dlouhá, Děčín má tedy čas vše vylepšit k nejlepšímu obrazu. „Věřím, že se ještě zlepšíme, nejsme žádná kopyta. Chce to čas. Musíme také více bodovat venku a navázat na domácí výhry. Potřebovali bychom neprohrát tři nebo čtyři zápasy a pohybovat se kolem čtvrtého místa," plánuje zkušený děčínský hokejista.

Tabulka druholigové soutěže je zatím pořádně vyrovnaná. „Každý může porazit každého a naopak. Zatím si myslím, že liga nemá velkého favorita. My jsme sice ve středu tabulky, ale to nic neznamená," zdvihá Oliverius varovně prst.

Po odchodu kapitána Jana Filipovského převzal „céčko" na hrudi právě Oliverius. „Vesměs to ale není žádná změna. Rozhodovalo se mezi mnou, Lukášem Zikou a Milanem Stezkou. Padlo to nakonec na mě," dodal závěrem.

HC STADION VRCHLABÍ - HC DĚČÍN 4:2 (2:1, 2:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 9. Hamerský (Jirků, Filip M.), 17. Šťastný (Filip D., Gengel), 29. Březina (Bláha), 34. Vondráček (Gengel, Šťastný) – 20. Drnec, 47. Merta.  Vyloučení: 7:3. Využití: 1:0. 
V oslabení: 0:0. Diváci: 740. Rozhodčí: Bejček – Marek, Rybáček
HC Děčín: Formánek (Lavinger) – Hříbal, Procházka, Kaltenböck, Motejlek, Molnár, Saska – Faigl, Oliverius, Zika – Merta, Racek, Kuchynka – Drnec, Chládek, Vacek – Müller, Šetka.