Svěřencům trenéra Karla Chládka se povedla první třetina, kterou vyhráli 5:2. Bodově plodný byl Štěpán Kuchynka. Ten sice odehrál v dresu Děčína první přátelské utkání, ale připsal si na své konto pět kanadských bodů za jeden gól a čtyři asistence. „Byl to můj první zápas v děčínském dresu a myslím si, že jsme ho zvládli dobře. Jsem rád za osm branek, ale stále je co zlepšovat. Liga začíná za tři týdny, takže je stále čas naše chyby odstranit. Hlavně v obraně," pravil mladý útočník Kuchynka.

Ten by měl začátek sezony zahájit právě v Děčíně. „Myslím si, že sezónu začnu tady. Pak uvidíme, co bude dál," dodal.

Medvědům se stejně jako proti Řisutům povedl úvod utkání. Jedinou změnou byl fakt, že Děčín vedl v 11. minutě 3:0. Dvakrát se trefil obránce Jan Kaltenböck, mezi jeho zásahy se vklínil gól Tomáše Faigla. V dalších dvou třetinách už domácí Bílinu brankově „šetřili" a nakonec dokráčeli k pohodlné výhře.

Další čtyři přípravné zápasy sehrají Medvědi na cizích kluzištích. Dlouhý venkovní trip načnou v úterý 25. srpna od 18.00 na ledě jabloneckých Vlků. Následuje zápas v Klášterci nad Ohří, Ústí nad Labem a Bílině.

HC Děčín – Draci Bílina 8:3 (5:2, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 2. Kaltenböck (Kuchynka, Oliverius), 9. Faigl (Michajličenko), 11. Kaltenböck (Oliverius, Kuchynka), 13. Oliverius (Kuchynka, Faigl), 18. Volráb (Vacek, Hašek), 24. Kuchynka (Faigl, Kaltenböck), 29. Oliverius (Faigl, Kuchynka), 54. Volráb (Hašek, Vacek) – 12. Kolísek (Petráš), 16. Fučík (Polák), 53. Kýhos (Nedrda)

HC Děčín: Lavinger (Šticha) – Havlíček, Molnár, Kaltenböck, Michajličenko, Kvaček, Klement, Horčička – Hašek, Volráb, Vacek – Faigl, Oliverius, Kuchynka – Drnec, Chládek, Kment – Rubeš.