připravují na další ročník druholigové soutěže, pomalu ale jistě finišují s letní přípravou.

Svěřenci trenéra Karla Chládka s letním drilem končí příští týden. Pak přijde na řadu zasloužená dovolená. Suchá příprava nedoznala žádných změn. „Byla to standardní letní příprava, tak jako minulé dva roky. Nemáme možnosti chodit na kickbox nebo pilátes. Takže jsme byli buď na travnatém hřišti, nebo v posilovně. S přístupem hráčů jsem spokojený, máme tu mladé hráče, kteří se hodně snažili," hodnotil vše s úsměvem děčínský hokejový lodivod.

Na docházku na tréninky měly vliv pracovní nebo studijní povinnosti. „Docházka nebyla vůbec zlá. V průměru se nás tu scházelo tak patnáct. Někdy to bylo horší, ale celkově to nebylo vůbec zlé," konstatoval Chládek.

V týmu ale skončila řada zkušených borců. V letní přípravě se neobjevil Lukáš Zika, Milan Stezka, Jindra Růžek a Jan Filipovský. „Mohu to potvrdit. Asi opravdu skončili. I když vedení klubu je ještě přemlouvá," přiznává trenér HC Děčín.

Naopak se do týmu vrací dva defenzivní hráči – Petr Saska a Martin Bulva. „Petr se vrací po pauze, kdy měl problémy se zády. Martin Bulva se k nám vrací z ústecké juniorky," prozradil Chládek.

Druhá hokejová liga doznala zajímavé změny. Místo tří skupin budou jen dvě. Ve skupině Západ, kde hrají i děčínští Medvědi, bude celkem sedmnáct týmů. Písek, který sestoupil z první ligy, nepodal přihlášku. „Pro diváky to bude jistě atraktivnější model. Pro nás ale vzrostou náklady na cestování zhruba o 30 000 korun. Problém bude také 
s uvolněním hráčů ze zaměstnání," uvedl manažer HC Děčín Jan Havlíček.

Karel Chládek ve změně vidí mimo jiné zatraktivnění celé soutěže pro samotné diváky. „Těžko říci, jestli ta změna týmům prospěje. Na druhou stranu by to mohlo být lepší pro naše diváky. Budou moci vidět daleko více týmů. Samozřejmě výlet do Moravských Budějovic bude krásný. Ale zase jsme v minulosti jezdili třeba dvakrát do Klatov, Milevska nebo Tábora," poznamenal trenér děčínských Medvědů.

Od července na hráče čeká měsíční dovolená. „Pak nás čeká již příprava na ledě. Startovat bychom měli 1. srpna. Tak snad se nic do té doby 
nestane," uzavřel vše Karel Chládek.

Soupeři HC Děčín v nové druholigové sezóně tak budou: Nymburk, Pelhřimov, Milevsko, Vrchlabí, Klatovy, Tábor, Jindřichův Hradec, Jablonec nad Nisou, Baník 
Sokolov, Klášterec nad Ohří, Kobra Praha, Žďár, Řisuty, Moravské Budějovice, Bílina, Kolín.