Sedm zápasů čekali na tříbodové vítězství, to poslední si připsali 26. listopadu proti Bílině. Negativní série je u konce, hokejisté Děčína si doma vyšlápli na ofenzivně laděné Vrchlabí a získali v novém roce vůbec první body.

„My v celé sezóně hrajeme na domácím ledě slušný hokej. V první třetině to od nás byl velmi dobrý výkon," pochvaloval si trenér Jaromír Carvan první část hry, kterou Medvědi vyhráli 2:0. První trefu obstaral Racek, který dorazil střelu, kterou vyslal Oliverius. V 17. minutě pak v přesilové hře udeřil Lukáš Zika, který tak vstřelil první branku po svém návratu do děčínského dresu. „Jsme za to samozřejmě rádi. Lukáš prakticky půl roku hokejově paběrkoval. Je to pro něj těžké. Ale v mužstvu je platný," pochvaloval si Carvan.

Druhá třetina ale patřila Vrchlabí, které dokázalo skóre dorovnat. Nejprve snížil Bláha. „To byl hodně smolný gól," podotkl Carvan. A ve 38. minutě dotlačil puk za Lavingera Urban a začínalo se prakticky od začátku.
Jenže Medvědi se v poslední periodě opět zlepšili a odskočili Vrchlabí do dvoubrankového trháku. „Třetí třetina byla z naší strany opět velmi slušná," řekl děčínský kouč.

Domácím vrátil náskok během šesti minut kapitán Oliverius. Na zbytečné drama si Medvědi zadělali v 57. minutě, kdy inkasovali ve vlastní přesilovce. Přes hektický závěr ale vedení a důležité tři body udrželi.
„Je vidět, že když kluci splní taktické pokyny a hrají to, co si řekneme v kabině, můžeme porazit každého. Nyní hrajeme doma ještě dvakrát, když hostíme Klášterec a pak Klatovy. Rádi bychom navázali na toto vítězství a naplno bodovali," přeje si Carvan.

Děčínští hokejisté tak v tabulce poskočili na sedmé místo. Odskočili deváté Bílině a přiblížili se pátému Klášterci a čtvrtému Vrchlabí.

HC Děčín – HC Vrchlabí 4:3 (2:0, 0:2, 2:1)
Branky a nahrávky: 4. Racek (Oliverius), 17. Zika (Volráb, Hašek), 45. Oliverius (Zika), 51. Oliverius (Zika) – 22. Bláha (Novák), 38. Urban (Oppelt, Jirků), 57. Filip (Hejda).
Rozhodčí: Hodač – Marek, Ovsík. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1.
HC Děčín: Lavinger – Málek, Molnár, Vaněk, Hříbal, Havlíček, Procházka J., Hucek, Kvaček, Michajličenko – Hašek, Volráb, Racek – Faigl, Oliverius, Zika – Vacek, Sýkora, R. Rubeš – Fojt, Kopta.