„Musím sportovně uznat, že zápasu by asi spíše slušela remíza. My jsme byli šťastnějším celkem," přiznal děčínský trenér.

Medvědi v utkání třikrát vedli. Vše načal už po třinácti vteřinách Zika. Jenže hosté pokaždé dokázali srovnat. Remízový stav zlomil dvě minuty před koncem Václav Racek, který si v zápase připsal celkově tři kanadské body.

„Doma všeobecně nehrajeme špatné zápasy. Tentokrát to ale bylo docela ospalé. Nebylo to tolik koukatelné. Klášterec má hlavně do útoku velmi kvalitní hráče. Ale jsou to pro nás tři důležité body," přiznal kouč Medvědů.

Děčín tak v tabulce zůstává na sedmém místě. Ale přiblížil se pátému Klášterci a šestým Řisutům. Navíc tyto soupeře v sezóně třikrát porazil. A deváté Bílině odskočil na devět bodů.

„Asi už nemá cenu hnát se za čtvrtým místem. I když teoretická šance tady je. Do konce základní části zbývá deset zápasů, ve hře je ještě třicet bodů," dodal Jaromír Carvan.

V sobotu 21. ledna hostí Děčín od 18.00 Klatovy.

HC Děčín – HC Klášterec n. O. 4:3 (1:1, 2:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 1. Zika (Kaltenböck, Vaněk), 22. Hašek (Volráb, Racek), 36. Málek (Racek), 58. Racek (Hašek, Volráb) – 19. Hrdlička (Vrtek, Cestr), 27. Toušek (Charousek, Macháček), 44. Hrdlička (Vrtek, Mála).
R: Smitka – Gabriel, Zmeškal. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0.
Děčín: Lavinger (Šticha) – Vaněk, Katenböck, Hříbal, Málek, Procházka, Hucek, Kvaček – Hašek, Volráb, Racek – Faigl, Zika, Oliverius – Fojt, Vacek, Sýkora – F. Rubeš, Kopta.