Třiatřicetiletý útočník, který přišel na hostování z Litoměřic, zaujal místo v elitní formaci vedle Lukáše Ziky a Michala Oliveriuse. Tvrzník 
k výhře přispěl čtyřmi kanadskými body. Jednu branku dal a na tři nahrál. „Měl jsem z toho zápasu obavy. Ale naštěstí se mi hrálo dobře. Hodně mi pomohli kluci z útoku," sdělil Deníku Martin Tvrzník.

Martine, jak se vůbec zrodilo vaše hostování z Litoměřic?
Znám se s manažerem Děčína Honzou Havlíčkem. Za Litoměřice jsem letos nehrál díky pracovnímu vytížení. Nyní tam funguji jako šéftrenér mládeže. Do Děčína jsem měl jít už začátkem sezóny, ale právě kvůli zaměstnání nebyl vůbec čas. Nyní už se to dá nějak skloubit.

Lepší premiéru v děčínském dresu jste si ani nemohl přát. Klatovy jste přejeli, navíc jste si na své konto připsali čtyři kanadské body. Jak jste si první utkání užíval?
Mně se hrálo dobře, to musím přiznat. Ale předtím jsem měl určité obavy. Přeci jen jsem dlouho nehrál, jen jsem trénoval. Bál jsem se, abych snad neudělal nějakou ostudu. Hodně mi pomohli kluci 
z útoku, Lukáš Zika a Michal Oliverius.

Trenér Karel Chládek vás posunul právě k nejstarším hráčům do prvního útoku. Jak se vám 
s těmito hokejisty spolupracovalo?
Nechci mluvit za Lukáše 
a Michala. Já byl ale spokojený, bylo vidět, že hraji opravdu se zkušenými hráči.

Budete nyní Děčínu k dispozici do konce sezóny?
Mělo by to tak být. Tuhle sobotu, kdy hrajeme v Táboře, budu sice chybět, ale zbytek základní části, včetně play-off bych měl být k dispozici.

Troufnete si odhadnout, jakou sílu má děčínský kádr? Se čtrnáctým místem asi nebude panovat spokojenost…
To určitě ne. Ale sílu týmu odhadnout nedokážu, na to jsem tady moc krátce. Je tu, až na pár hráčů, opravdu velmi mladý tým. Mým cílem by mělo být, aby se hra zklidnila. Musíme najít nějaký směr, abychom byli řádně připraveni na play-off.