„Kobra ukázala svou kvalitu. Rozhodl čtvrtý gól. My jsme ukázali dobrou morálku a dokázali srovnat na 3:3. Ale pak jsme to nezvládli," mrzelo děčínského trenéra Jaromíra Carvana.

První třetina skončila 1:1, obě branky dělilo 41 vteřin. V prostřední části pak Kobra utekla na rozdíl dvou branek. Prsty v tom měl Jakeš (v utkání 1+3) a Jedlička (2+2). Nejprve se prosadil prvně jmenovaný, ve 36. minutě pak Jedlička zvyšoval na 3:1.

V poslední periodě se ale Medvědi dokázali vrátit zpátky do utkání. Děčínu pomohly dvě přesilové hry. Tu první proměnil ve 42. minutě Michal Oliverius, devět minut před koncem se z dálky trefil Dominik Málek.

Jenže místo obratu v utkání si Kobra vzala svůj náskok zpátky. V 53. minutě se z dálky trefil Luboš Vacek a Děčín zase ztrácel. Domácí museli postupně otevírat hru, v 57. minutě ale udeřilo na druhé straně, kdy skóroval opět Jedlička.

Domácí hokejisté vsadili na hru bez brankáře a doufali v zázrak. Ten se nekonal, výhru Pražanů pečetil v poslední minutě střelou do opuštěné klece Šimon Antončík.

„Je to škoda, za stavu 3:3 jsme asi měli hrát jinak. Postupně se dáváme do kupy, stále nás trápí zranění obránců. Vypadl Zdvořáček, naopak se do sestavy vrátil Málek. Do konce roku nás čekají ještě tři zápasy. Jedeme do Jablonce, hostíme Trutnov a pak hrajeme na ledě Řisut. Věřím, že pokud nastoupíme v optimální sestavě, můžeme bodovat," dodal na závěr Jaromír Carvan.

V Jablonci hraje Děčín už tuto středu od 18.00. S vlastními fanoušky se bude v tomto roce loučit v sobotu 17. prosince od 18.00 proti Trutnovu. Poslední utkání v roce 2016 pak sehraje Děčín ve středu 21. prosince na půdě HC Řisuty.

HC Děčín – HC Kobra Praha 3:6 (1:1, 0:2, 2:3)
Branky a nahrávky: 18. Fojt (Chmel), 42. Oliverius (Sýkora, Faigl), 51. Málek (Volráb, Hašek) – 18. Vlach (Antončík, Jakeš), 29. Jakeš (Jedlička), 36. Jedlička (Jakeš, Antončík), 53. Vacek (Vlach, Matějček), 57. Jedlička (Jakeš), 60. Antončík (Jedlička).
R: Hlinka – Votrubec, Ševic. Vyloučení: 2:5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0.
HC Děčín: Lavinger (Kácha) – Vaněk, Molnár, Chmel, Málek, Saska, Hucek – Hašek, Volráb, Zajan – Faigl, Racek, Oliverius – Fojt, R. Vacek, Sýkora – Chovanec, Kopta.