Skoro třítýdenní pauza děčínských Medvědů je u konce. Druholigový hokejový celek ve středu 7. ledna čeká dohrávka 22. kola. Do Děčína přijede pátý Kolín, hraje se od 18.00.

To Medvědi zahájí rok 2015 na posledním místě tabulky. „Těžko říci, jak to berou mladí hráči. Nasazení a přístup jim prostě nemohu vytknout. Ale zkušenosti nenaberete za dva měsíce," má jasno děčínský hokejový trenér Karel Chládek.

Pane trenére, jak jste se přes delší pauzu dali zdravotně dohromady?
No, moc se nám to nezlepšilo. Do kupy se dal jen kapitán Oliverius, zbytek hráčů, co jsou na marodce nebo zranění, se zatím do tréninku nezapojil. Situace se tak bohužel moc v náš prospěch nezměnila.

Jak vypadaly vaše poslední tréninky před středečním duelem proti Kolínu?
Udělali jsme malý kondiční mikrocyklus. Po Novém roce už se ale klasicky trénovalo, vše se směřovalo právě na Kolín. Musíme hrát hodně, ale opravdu hodně zodpovědně
 z obrany a v útoku je potřeba být maximálně efektivní.

První vzájemný zápas jste proti favorizovanému Kolínu prohráli 1:2. Takže nejde o nehratelného soupeře, že?
Samozřejmě každý zápas se dá vyhrát, stát se může všechno. V naší situaci potřebujeme každý bod, pohled na tabulku je hodně nelichotivý. My uděláme pro vítězství maximum. O to více mě stále mrzí tři zápasy před Vánoci, ze kterých jsme měli mít devět bodů. Ale získali jsme pouze tři.

Ale poslední zápas v roce 2014 se vám vydařil, když jste zaskočili Pelhřimov na jeho ledě. Dá se tedy na co navazovat, nemyslíte?
Souhlasím, v Pelhřimově nám to vyšlo. V obraně kluci zahráli velmi slušně. Domácí sice měli řadu šancí, ale parádně nás podržel Lukáš Lavinger. Když to bude takhle 
i proti Kolínu, nebudeme se zlobit.

Jak nesou mladí hráči fakt, že se nacházíte na samém dně druholigové tabulky?
Těžko říct. Vždy se to projeví až v samotném zápase. Zrovna nedávno jsem jim na tréninku říkal, že s jejich nasazením a přístupem k tréninku nemám absolutně žádný problém. Ale ty zkušenosti nepřijdou hned. Nemůžeme čekat, že hráč, který přijde 
z juniorů, bude mít za dva měsíce zkušenosti jako Hašek nebo Oliverius. Tak mladých hráčů máme ve druhé lize určitě nejvíc.

Na druhou stranu zapracování mladých klubových odchovanců by mělo v budoucnu přinést své ovoce. Letos se navíc z druhé ligy nesestupuje…
S tím také počítáme. To, že se nesestupuje, je určitě výhoda. Ale i když do týmu zapracováváme mladé hráče, potřebujete výsledky. Ty nám bohužel chybí. Pojďme se ale podívat na soupisku ostatních týmů, které mají povinnost tří mladíků. Ti se ale na led prakticky nedostanou a my jich tam vždy pět nebo šest máme. Pak je vidět na ledě ten rozdíl mezi námi a ostatními.