Poprvé tak udrželi nulu, čisté konto vychytal brankář Michajlov. „Výsledek ale neodpovídá. Sokolovský brankář Petr Hruška podal výborný výkon, naše vítězství mohlo být daleko vyšší. Ale celkově jsme samozřejmě spokojeni. Hodně pozitivní je fakt, že jsme nedostali branku. Je hezké vědět, že nasázíme deset branek a třeba osm dostaneme. Ale důležité je, že jsme Sokolov prakticky do ničeho nepustili. To, že jsme udrželi čisté konto, je hodně cenné," pochvaloval si děčínský trenér Jaromír Carvan.

Domácí dostal do vedení Radomír Vaněk, který otevřel skóre přízemní střelou. Děčín nadále kontroval dění na ledě, další trefy přidal ve druhé třetině. Po pěkné přihrávce Dana Volrába dával prakticky do prázdné kasy Pavel Zajan. Třetí trefu obstaral Ondřej Sýkora, který za Hrušku dorazil střelu Radka Fojta. Na konečných 4:0 pak uzavřel Martin Zdvořáček, který využil děčínskou přesilovou hru.

Medvědi sice zůstávají na sedmém místě, ale v extrémně vyrovnané tabulce ztrácí na první Vrchlabí jen čtyři body. Svou pohodu by rádi prodali v dalších zápasech.

„I předtím naše výkony nebyly špatné. Jen to prostě výsledkově nevycházelo. Teď se výsledky dostavují, důležitým faktorem je také kvalita daných soupeřů. V sobotu hrajeme doma s Bílinou a chceme zvítězit. Pomalu se nám blíží konec první poloviny základní části. Po Bílině nás čekají čtyři těžké zápasy. Z nich musíme vytěžit maximum," dodal děčínský hokejový kouč.

Po domácím utkání s bílinskými Draky hraje Děčín ve Vrchlabí a v Klatovech. Pak doma hostí pražskou Kobru a následně se představí v Jablonci proti tamním Vlkům.

HC Děčín – HC Baník Sokolov 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 12. Vaněk (Volráb, Zajan), 23. Zajan (Volráb, Hašek), 36. Sýkora (Fojt, Vacek), 55. Zdvořáček (Volráb, Hašek).
R: Hlinka – Votrubec, Ševic. Vyloučení: 4:9. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 370.
HC Děčín: Michajlov (Lavinger) – Vaněk, Molnár, Chmel, Zdvořáček, Procházka, Hucek – Hašek, Volráb, Zajan – Faigl, Racek, Oliverius – Fojt, Vacek, Sýkora – Chovanec, Kopta