V děčínské sestavě se v první útočné řadě objevil Martin Tvrzník. Zkušený útočník přišel v týdnu z Litoměřic na hostování se střídavým startem. Tvrzník nakonec získal čtyři kanadské body za jednu trefu a tři asistence. O bod více si na své konto připsal Štěpán Kuchynka, který dokonce dosáhl na hattrick. „Michal je zkušený útočník a věřím, že bude posilou. O jeho angažování jsme přemýšleli už na začátku sezóny. Doufáme, že nám pomůže jak v závěru základní části, tak v následném play-off," konstatoval děčínský trenér Karel Chládek.

Přitom první třetina nenaznačovala následnou děčínskou střeleckou explozi. Po dvou minutách se prosadil Kuchynka, ale hosté dokázali díky Maxovi vyrovnat. Medvědy dostal do vedení Lukáš Zika. „Začali jsme dobře, ale pak byli hráči trochu lehkovážní. Klatovy měly tři velké šance, které naštěstí Martin Volke vyřešil," přiznal kouč Medvědů.

Zlomová část celého utkání nastala v závěru druhé třetiny. „S tím souhlasím, tady se utkání lámalo. Během dvou minut jsme nastříleli tři branky a vytvořili si čtyřgólový náskok. Od té doby Klatovy naprosto odpadly," povšiml si Chládek.

V poslední části hry už na ledě existovalo pouze jedno mužstvo. Děčínští nasázeli do klatovské sítě dalších šest tref a připsali si na své konto nejvyšší výhru v této sezóně. „Tak trochu mi to připomnělo zápas play-off s Milevskem," podotkl lodivod HC Děčín.

To jeho protějšek, Radek Mužík, jen těžko hledal slova. „Katastrofa, katastrofální výkon. Vůbec si nedovedu vysvětlit, co se stalo," zklamaně hles klatovský trenér.

Pro Děčín však vysoké vítězství v souvislosti s tabulkou mnoho neznamenalo. Medvědi se šest kol před koncem základní části drží na čtrnáctém místě. „Samozřejmě chceme do play-off vybojovat co nejvíce bodů. Ale na nějaký velký posun v tabulce by to stejně nebylo. Maximálně můžeme při shodě okolností před Jindřichův Hradec a dohnat Klášterec. Bohužel," dodal Karel Chládek.

V dalším zápase, který se hraje 25. ledna, se Děčín představí na ledě druhého Tábora.

HC DĚČÍN - SHC KLATOVY 12:2 (3:1, 3:1, 6:0)

Branky a nahrávky: 2. Kuchynka (Faigl, Stezka), 11. Zika (Oliverius, Tvrzník), 17. Tvrzník (Kuchynka), 38. Zika (Hříbal, Oliverius), 38. Racek (Kaltenböck), 40. Racek (Kuchynka, Faigl), 43. Zika (Tvrzník, Oliverius), 44. Kuchynka (Racek, Faigl), 44. Chládek (Šetka), 45. Oliverius (Tvrzník, Zika), 54. Vacek (Chládek), 59. Kuchynka (Faigl, Kaltenböck) – 9. Maxa (Hucl), 28. Blumentrit (Maxa).

Rozhodčí: Luczków – Místecký, Střelka. Vyloučení: 8:10, navíc Čuban a Kodýtek (K) OT 10. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 320.

HC Děčín: Volke (Formánek) – Motejlek, Hříbal, Kaltenböck, Stezka, Procházka, Molnár, Vegner – Oliverius, Zika, Tvrzník – Kuchynka, Faigl, Racek – Vacek, Chládek, Bačák – Šetka, Strnad.