Tentokráte svěřenci Jaromíra Carvana prohráli 3:5, v tabulce spadli na sedmé místo. „Poslední tři porážky byly jako přes kopírák. Bohužel asi nemáme kvalitu, abychom proti celkům z první čtyřky bodovali. Přesto ta porážka mrzí. Za stavu 2:2 ale rozhodčí trochu podlehli domácímu tlaku. Na naše hráče tam bylo několik faulů, některé byly na doživotí. Naopak jsme ale šli do čtyř my. Jablonec je silný v přesilových hrách a právě v početní výhodě dal třetí branku. My jsme v úvodu působili směrem do útoku ustrašeně. Pak se to zlepšilo," nechal se slyšet děčínský hokejový trenér.

Toho také trápí dlouhodobé trable s obránci. „To už je obehraná písnička. Máme deset obránců, z toho je ale šest zraněných. V Jablonci nám museli pomoci Petr Michajličenko, pro kterého to byla premiéra. Nezklamal. Ale celkově to prostě na Jablonec nestačilo," zdůraznil Carvan.

Tři porážky v řadě s Klatovy, Kobrou a Jabloncem znamenají pro Děčín propad v tabulce. A také konec snění o umístění v první čtyřce. „Už před sezónou jsem tipoval, že v první čtyřce budou právě tyhle celky. Aktuálně nemáme kvalitu na to, abychom se na ně dotáhli. Měli jsme těžký los, naopak naši sousedi v tabulce, jako je Klášterec nebo Řisuty, ten los měli lehčí. Myslím si, že právě s těmito dvěma soupeři si to rozdáme o páté, šesté a sedmé místo. Náš cíl zůstává nezměněný, chceme do play-off. Co bude dál, to se uvidí," dodal na závěr Jaromír Carvan.

Do konce roku 2016 sehraje Děčín ještě dva mistrovské zápasy. V sobotu 17. prosince hostí od 18.00 osmý Trutnov, ve středu 21. prosince se představí na ledě HC Řisuty.

HC Vlci Jablonec n. N. – HC Děčín 5:3 (1:0, 1:1, 3:2)
Branky a nahrávky: 20. Bříška (Tondr, Demel), 34. Bříška (Moravec), 48. Tondr (Demel, Bříška), 48. Brokeš (Frk), 53. Frk (Mulač, Zeman) – 38. Vacek (Sýkora, Chmel), 46. Hašek (Zajan, Chmel), 59. Vacek (Fojt).
R: Horinek – Svatopluk, Ovsík. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0.
HC Děčín: Michajlov – Vaněk, Molnár, Chmel, Hucek, Michajlicenko – Hašek, Volráb, Zajan – Faigl, Oliverius, Racek – Fojt, Sýkora, Vacek – Chovanec, Kopta.