„Kluci vstoupili do zápasu velice aktivně a měli spoustu šancí. Škoda, že jsme proměnili jenom dvě," hodnotil trenér Karel Chládek první třetinu, ve které se zaskvěl brankář Kácha, když zlikvidoval trestné střílení.

Ve druhé periodě Medvědi vedli 3:1, přesto hosté ve 45. minutě skóre dorovnali. „Tady jsme maličko polevili a soupeř toho okamžitě využil. Pak se ale zlepšil náš pohyb a důraz. Myslím si, že výhra byla zasloužená," říkal Chládek.

Medvědi mají v přípravě bilanci dvou výher a dvou porážek při skóre 17:17. „Je potřeba zlepšit obranu. Doufáme, že do začátku soutěže někde seženeme jednoho kvalitního beka. Naopak mě těší fakt, že se pomalu sehrává první útočná řada Hašek, Oliverius a Volráb. Zatím nás v zápasech táhne, přesně tohle budeme v sezóně potřebovat," zdůraznil děčínský kouč. Nutno dodat, že první ofenzivní komando zařídilo ve čtvrtek tři góly.

V brance se zatím točí duo Šticha Kácha. „Lukáš Lavinger už od dubna laboruje se zraněným kolenem. Momentálně ani netrénuje. Uvidíme, jestli už se k nám přidá příští týden," krčil rameny Chládek. Na Medvědy ještě čekají v přípravě odvety s Řisuty a Kláštercem a na závěr sehrají dva zápasy s Bílinou.

HC DĚČÍN - HC VLCI JABLONEC NAD NISOU 5:3 (2:1, 1:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 7. Fojt, 20. Vegner (Šetka), 25. Volráb (Hašek, Hříbal), 47. Volráb (Oliverius), 51. Oliverius (Hříbal, Hašek) - 17. Homolka (Abraham), 37. Peřina (Abraham), 45. Šic (Šik, Kuch).

HC Děčín: Kácha (Šticha) - Kaltenböck, Hříbal, Saska, Molnár, Vegner, Klement, Kvaček - Hašek, Oliverius, Volráb - Chamrád, Šetka, Vacek - Drnec, Chládek, Fojt - Faigl, Bačák, Kment.