Jako by Medvědi po dlouhé cestě zůstali v kabině. Po páté minutě prohrávali 0:3. „Absolutní nekoncentrovanost a nesoustředěnost od všech hráčů. Navíc nás nepodrželi brankáři, to řeknu na rovinu. Pokud nechytá Michajlov, dostáváme hodně branek," zlobil se trenér Jaromír Carvan.

Je pravda, že Lukáš Lavinger po třetí brance opustil klec, Marek Šticha pak také nepůsobil zrovna sebevědomým dojmem. Hosté celkově zpackali první třetinu, Trutnov jí vyhrál 4:1. Hosté na obrat neměli, a nakonec prohráli 2:5. Ve třetí třetině se navíc na ledě docela jiskřilo. „Jedete na zápas tři hodiny autobusem, a navíc takhle blbě prohrajete. Nechci se na nic vymlouvat, ale moc to nezvládl rozhodčí. Dali jsme branku na 4:3, ale dvanáctiletý brankový rozhodčí nezmáčkl tlačítko," kroutil hlavou Carvan.

Ve druhé třetině základní části získali Medvědi ze čtyř zápasů čtyři body. Jejich trenér nepropadá panice. „Mám nějakou vizi toho, kolik bodů bych chtěl mít před vánoční přestávkou. Teď nás čekají ze čtyř zápasů tři duely na domácím ledě. A budou hodně důležité. Postupně hostíme Řisuty, pak Sokolov a nakonec Bílinu. A je potřeba v těchto utkáních naplno bodovat," dodal na závěr děčínský hokejový kouč.

Další utkání tak Medvědi sehrají na domácím ledě, kdy přivítají zatím druhé Řisuty. Utkání se bude hrát netradičně už v pátek od 18.00.

HC BAK Trutnov - HC Děčín 5:2 (4:1, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 2. Poul (T. Půlpán, A. Půlpán), 4. A. Půlpán (T. Půlpán, Kastner), 5. Kysela (Smékal, Bezděk), 19. Kastner (A. Půlpán, T. Půlpán), 40. A. Půlpán (Píša) - 10. Fojt (Kopta, Sýkora), 27. Zajan (Faigl, Oliverius).

R: Horinek - Laczko, Špringl. Vyloučení: 5:3, navíc Kastner (TRU) 5+OK, Vaněk 5+OK a Volráb (oba DEC) 10 OT. Využití: 1:1. Diváci: 252.

HC Děčín: Lavinger (od 5. Šticha) - Vaněk, Molnár , Chmel, Zdvořáček, Hucek, Saska, Procházka - Hašek, Volráb, Vacek - Faigl, Oliverius, Zajan - Fojt, Kopta, Sýkora.