Fanoušci pozor! Druhá hokejová liga hlásí start, ve středu 13. října od 18 hodin jsou na programu úvodní zápasy celé sezóny.

Děčínští Medvědi se představí na domácím ledě, když přivítají řisutské Buldoky. S nimi se svěřenci Jaromíra Carvana utkali v přípravě hned dvakrát. Na ledě soupeře padli 1:4, doma pak urvali výhru po samostatných nájezdech. „Los v prvních pěti zápasech máme relativně lehčí než v minulé sezoně. Chceme v tomto období získat co nejvíce bodů. Cíl sezony je jasný, chceme se probojovat do play-off a prokousat se v něm minimálně do druhého kola,“ pravil Carvan, který dnes nebude moci počítat se zraněným obráncem Molnárem.

Bílina odstartuje na ledě Trutnova. Půjde o souboj draků, oba kluby totiž mají právě draka ve znaku, Bílinští dokonce v názvu. Severočeši odehráli v rámci přípravy tři duely, všechny vyhráli; Bílina dvakrát porazila Řisuty, jednou Děčín.
„Opět máme za cíl play off. Liga ale bude hodně těžká, jak jsem totiž sledoval, tak všechny týmy posilovaly,“ říká před startem manažer a trenér Miroslav Kanis. Ani on nelenil a kádr posílil. „Hlavně jsme ho rozšířili. Loni nás totiž postihla kalamita, bylo hodně zraněných. Byli jsme pak rádi, že jsme neměli problémy se záchranou,“ tvrdí Kanis.