„Jeli jsme pro bod. A máme tři. Záchrana je tak prakticky jistá," usmíval se vilémovský manažer Libor Sklenář.

Neštěmice sice vedly a daly dvě břevna, ale hosté díky Havlovi dokázali do poločasu vyrovnat. „V prvním poločase jsme měli více ze hry, kdybychom dokázali proměnit ještě některou z dalších šancí a odskočit soupeři, bylo by to jiné. Bohužel soupeř z první střely vyrovnal," láteřil po zápase trenér Martin Beran.

Po změně stran už byl aktivnější Vilémov, Neštěmice naopak působily hodně ospalým dojmem. V 62. minutě vyslal Kučera Čurgaliho, který zařídil vítěznou trefu. „Domácí pak vrhli všechny síly do útoku. I jejich stoper šel na hrot. Všechno jsme ale ustáli a vedení udrželi," konstatoval Sklenář. „Za druhý poločas jsme si body nezasloužili," přiznal férově Beran.

Vilémov tak může zbytek nepříliš povedené sezony dohrát v klidu. Sestupové starosti ho už netíží. „Bylo to vydřené, ale zasloužené vítězství a znamená mimo jiné již i jistou záchranu. Pokusíme se ještě zabojovat o konečné osmé místo, za které jsou vypsané opravdu tučné prémie," dodal vilémovský manažer.

Tento týden hraje Vilémov doma, kdy hostí Litvínov.

FK Neštěmice – Stap Tratec Vilémov 1:2 (1:1)

B: Soukup – Havel, Čurgali. R: Prágl. ŽK: 2:3, 120 diváků.

Vilémov: Doležal – Krasnický, Jirchář, Kurel st., Kopřiva – Čurgali (60. Ruszó, Havel, Kučera, Jindřich (85. Kurel ml.) – Vavroušek, Čonka