Skvělá zpráva přiletěla o víkendu z fotbalového Vilémova. Místní klub, který letošní sezónu zakončil na čtvrtém místě krajského přeboru, se po dvou letech vrací do divize.

„Finančně to zvládneme. Je to sice zhruba 300 tisíc navíc, ale sponzoři nám přislíbili pomoc," prozradil manažer Vilémova Libor Sklenář.

Kdy jste se o divizní nabídce vůbec dozvěděl?

V pátek před rozlučkou mi volal sekretář Krajského fotbalového svazu Miloš Vitner. Ptal se, jestli do toho jdeme, na rozhodnutí bylo pět minut. Neváhal jsem a vzal to. Modlany postup odmítly a my šli ůdajně za Osek, který byl druhý v Jihočeském KP. Ale to už není asi podstatné.

Co pro vás postup do divize znamená po finanční stránce?

Je to zhruba 250 až 300 tisíc navíc, ale myslím si, že to zvládneme, neboť jsem již jednal s hlavními sponzory a ti mi přislíbili pomoc. Navíc věřím v pomoc od dalších menších sponzorů, a dokonce se rýsují i další finanční partneři.

Budete nějak měnit letní přípravu?

Určitě ji trochu pozměníme, protože budeme zařazeni do předkola poháru FAČR. To je pro nás výzva, neboť jsme v minulosti měli zajímavé soupeře i výsledky. Ve čtvrtek jedu na rozlosování do Prahy a potom budeme moudřejší. Start přípravy byl naplánován na 14. července, trénovat se bude dvakrát, až třikrát týdně a sehrajeme pět nebo šest přátelských zápasů.

Co hráčský kádr, budete posilovat?

Budeme se muset poohlédnout po posilách, respektive je potřeba rozšířit kádr. V hledáčku už mám sedm lidí, kteří by k nám chtěli. Otázkou je, jak se vyjádří jejich mateřské kluby.

Pojďme se ještě ohlédnout za uplynulou sezónu v krajském přeboru. Jaká podle vás byla?

Hodně jsme ztratili na podzim, kdy jsme neměli tak kvalitní kádr jako na jaře. I když jsme udělali krásnou šňůru deseti vyhraných zápasů, po ztrátě v Rumburku jsme v posledním kole neměli příliš velkou motivaci. Sezónu přesto hodnotím velmi dobře, hráli jsme na špici tabulky, diváci k nám chodili v hojném počtu. Měli jsme největší návštěvy z celé soutěže. Fanoušci za námi dokonce jezdili i ven, nebo cestovali přímo s námi. Bylo příjemné, když na venkovním hřišti, kam přišlo 80 lidí, bylo třeba 20 z Vilémova.

Na jaře vás střelecky táhli Kaňkovský s Demkem. Byli právě tito útočníci vaší jarní vzpruhou?

Myslím si, že nejen naše jarní posily, ale i síla celého kolektivu, který sice nebyl nijak široký, ale táhl za jeden provaz, přispěla k našim dobrým jarním výsledkům. Trénovalo se ve slušném počtu lidí a dařilo se nejen doma, ale konečně i při venkovních zápasech. Dále musím potvrdit, že naše lavička byla konečně konkurenceschopná, a když vypadl jeden nebo dva hráči, tak byli prakticky adekvátně nahrazeni, což v minulosti rozhodně nebývalo.