Už jen poslední kolo má před sebou v této sezoně fotbalová I.B třída, skupina A. To předposlední nabídlo z pohledu našich okresních zástupců poměrně velké brankové hody.

Druhý Benešov mohl jít na první místo. Lídr z Chuderova totiž prohrál v Hostovicích 4:5. Jenže tým od Ploučnice v Přestanově střelecky vyhořel a prohrál 0:1. „Je pravda, že domácí se na jaře zlepšili. Ale byli jsme lepší a měli moře šancí. Byly tam minimálně čtyři vyložené. Ale i kdybychom hráli dva dny, tak ho nedáme. Přitom nám nakonec stačila i remíza. K výkonu rozhodčích se nebudu vyjadřovat. Za porážku si ale můžeme sami," pravil zklamaně předseda MSK Benešov nad Ploučnicí Miloslav Kougl.

Fotbalisté Jiříkova už mají jistotu třetího místa v soutěži. Dopomohli k tomu dva body ze hřiště děčínského Unionu. Spartak už vedl 3:1, domácí ale srovnali. Penalty pak lépe sedly Jiříkovu. „Samozřejmě, že jsme chtěli brát tři body, ale vzhledem k vývoji utkání nebylo špatným počinem ani to, že jsme dovedli utkání k penaltám. Co však mrzí je to, jaké branky jsme opět obdrželi. Nepřeháním, když řeknu, že dvě ze tří jsme si vstřelili sami a i další branka byla hodně laciná," podotkl vedoucí Unionu Libor Eichelmann.

Na páté místo tak poskočil Plaston Šluknov, který se doma nemazlil s Boleticemi. Nováček si odvezl devět branek, navíc nebodoval pošesté v řadě. „Pohodové utkání, které jsme měli od začátku pod kontrolou. Dávali jsme pěkné branky, přišla tradičně dobrá návštěva. Bylo to zkrátka ideální," usmíval se šluknovský kouč Aleš Gall, k vidění byly i dva hattricky (Hajduk a Horák).

„Byli jsme rádi, že jsme se sešli. Šluknov byl lepší, o tom žádná. Moc nám nepomohlo brzké vyloučení Znojemského. Bohužel jsem nepochopil výroky hlavního rozhodčího, který domácím notně pomáhal. Šluknov to nepotřeboval," kroutil hlavou hrající předseda Boletice Miloslav Šindelář.

Fotbalisté Heřmanova doma jasně přejeli Horní Podluží, Čechie si odvezla nepopulárního bůra. „Byli jsme lepším týmem. V prvním poločase měli hosté tři šance, po změně stran už jsme je vlastně k ničemu nepustili. Pohodové utkání, zasloužené vítězství," stručně hodnotil utkání heřmanovský kapitán Radek Rojko.

Čechie se propadla na jedenácté místo. „Na šance to bylo poměrně vyrovnané utkání. My je neproměnili, zatímco Heřmanov ano. Domácí proto vyhráli zaslouženě. V posledním kole hrajeme s Přestanovem, rádi bychom se loučili vítězně," má jasno vedoucí Horního Podluží Martin Šedivý.

Souboj o poslední místo v tabulce nakonec pro Velký Šenov nebyl tak namáhavý. Vítězství 8:0 nad Tisou se rodilo opravdu lehce. „Je pravda, že vítězství bylo zasloužené. Jsme za něj rádi, hosté působili odevzdaným dojmem. Bylo to o prvním gólu, pak se nám hrálo daleko lépe," potvrdil trenér Karel Kirchberger.

Los 26. kola: Chlumec – Hostovice, Jiříkov – Trmice, Hor. Podluží – Přestanov, Boletice – U. Děčín, Tisá – Heřmanov, Benešov – Šluknov, Chuderov – V. Šenov