To vše má změnit Zdenko Frťala, který předtím Varnsdorf vedl čtyři roky a na konci uplynulé sezony s ním vybojoval senzační postup do první ligy. Té se ale klub musel nakonec vzdát.

Postupová radost je už dávno fuč, teď je před severočeským celkem jiná práce.

„Čekáme od něj záchranu," říká na adresu Frťaly ředitel varnsdorfského klubu Vlastimil Gabriel. Dohoda s Frťalou, který chvíli trénoval na Slovensku, prý byla seriózní. Stejně seriózně se na odchodu domluvil Gabriel s Romanem Skuhravým, jehož celý podzim podporoval i přes špatné výsledky.

„Ve mně se všechno zlomilo v zápase na Vyšehradě. Bylo to vyvrcholení zmaru, navíc jsme tam už nehráli dobře," řekl Děčínskému deníku Gabriel s tím, že při posledním podzimním zápase v Sokolově, který Varnsdorf prohrál 0:3, už měl jasno.

Roman Skuhravý bere své odvolání sportovně.

„Po prohře v Sokolově jsem začal sám uvažovat, zda má vůbec cenu dále pokračovat," říká s tím, že ve Varnsdorfu nebude působit v žádné funkci. Skončili také jeho asistenti.

Důvody, proč se týmu na podzim nedařilo, nechtěl příliš rozebírat. Jako jeden z nich ale uvedl velkou marodku, 
s níž Varnsdorf dlouhodobě bojovat.

Co bude dál, neví a neřeší.

„Je to zatím čerstvé. Vnímám, že je to brzda pro moji kariéru, ale nevzdávám to, chci dál trénovat," uzavřel Roman Skuhravý.

Jeho kamaráda Frťalu čeká na jaře těžká práce.

„Čeká nás těžké jaro, proto chceme využít každý den 
k práci. Budu dělat vše pro to, aby jarní část sezóny byla úspěšná," říká Frťala.

Tento týden absolvuje se svým týmem ještě několik tréninků. Po krátké dovolené se opět hráči i nový realizační tým sejdou k dvoutýdennímu bloku tréninků.

„Toho chci využít, abych hráče poznal ještě víc. A seznámil se s těmi novými," dodává staronový trenér Varnsdorfu.

Varnsdorf je v tabulce druhé ligy poslední, za podzim nasbíral pouhých jedenáct bodů, když se mu podařilo pouze dvakrát vyhrát. Vypadl také 
z pohárových bojů; v penaltovém rozstřelu nestačil na prvoligový Liberec.