„Třinec je hlavně hodně zkušený tým, který přes léto udělal v kádru minimum změn. Soupeř bude mít velkou kvalitu. Tři body by pro nás byly hezké, to je jasné. Ale čeká nás devadesát minut tvrdé práce,“ má jasno trenér Zdenko Frťala.

Severočeši zakončili přípravu třemi výhrami v řadě. Po vyškolení liberecké juniorky zaslouženě porazili Teplice. A v tuzemském poháru vyřadili Souš. „Takové výsledky potěší, zvláště proti Teplicím. Ale musíme si uvědomit, že to byla jen příprava. V samotné soutěži je ta zodpovědnost mnohem vyšší. Nemůžeme usnout na vavřínech a oslavovat. Musíme se plně soustředit na každý zápas,“ zdůraznil.

Tým Varnsdorfu rozhodně nebude kompletní. „Asi měsíc nám bude chybět Gary Cennerazzo. Dlouhodobě je zraněný Honza Filip, střevní viróza přepadla Patrika Švantnera. Bohužel, tohle se nám nevyhnulo,“ smutní slovenský trenér.

Do zápasu ještě rozhodně nenaskočí ani Martin Fenin. „Je tam každý týden vidět určitý posun. Pokračujeme tak, jak jsme si to nastavili. Věříme, že Martin bude v blízké budoucnosti naším právoplatným hráčem,“ dodal Zdenko Frťala.