Jeden bod získali fotbalisté Varnsdorfu v základní skupině B zimního turnaje Tipsport liga. Na výsledky ale trenér Zdenko Frťala tolik nehleděl.

„V první řadě dostali všichni hráči hodně prostoru na to, aby se nám ukázali. To bylo nejdůležitější. Hrálo se na dobrém terénu, jsem rád, že jsme to přežili bez větších zranění. Co se týče herních věcí, tak máme stále na čem pracovat. Úvod zimní přípravy nám naznačil, kde musíme přidat a v čem se zlepšit, abychom byli dobře připraveni na jarní část druhé ligy," hodnotil trenér Zdenko Frťala vystoupení svých svěřenců v Mladé Boleslavi.

A právě proti pořádajícímu týmu skupiny B Varnsdorf sehrál zatím poslední zápas. „Hodinu jsme dokázali s velmi kvalitním soupeřem držet tempo. První branka byla vyústěním velké převahy Mladé Boleslavi. Další dvě branky jsme dostali v situaci, kdy se nám zranil hráč. A my na to doplatili. Ale soupeř vyhrál zaslouženě," ohlížel se Frťala za porážkou 0:3.

Potěšil ho také fakt, že se jeho svěřencům vyhýbají těžší zranění. „Máme tu jen dlouhodobě zraněného Honzu Filipa, kterého čeká operace kolene. Ale jinak jsou všichni v pořádku. Kromě chřipek. To se ale týká většiny týmů," podotkl.

Pomalu, ale jistě by se měl vykrystalizovat hráčský kádr zatím desátého týmu Fortuna národní ligy. „Zatím jsme se rozloučili s útočníkem Kavkou. Předvedl hodně málo, je pravda, že k nám přišel fyzicky hodně zdevastovaný. Dá se očekávat, že v tomto týdnu přijdou dva až tři noví hráči. Určitě platí, že na začátku února bychom měli z devadesáti procent kádr prakticky uzavřít," dodal Frťala.

Další přátelský zápas sehraje Varnsdorf ve středu 25. ledna. Na Městském stadionu v Děčíně se utkání proti celku FC Merserburg.