V prvním vzájemném utkání se radovalo Táborsko, doma porazilo Varnsdorf 1:0. Tehdy v nervózním duelu rozhodl pokutový kop. „Očekávám bojovný fotbal. Myslím si, že soupeř bude prostě jezdit po zadku. Také na tom v tabulce nejsou moc dobře. Rozhodně jim chceme oplatit porážku z prvního zápasu," hodně zdůraznil varnsdorfský kapitán a stoper Petr Zieris.

Varnsdorf konec podzim zvládá na jedničku. Poslední dva duely vyhrál. Nejprve doma porazil Opavu, naposledy zvítězil ve Frýdku-Místku 3:2. „Předtím jsme hráli dobře, ale body nepřicházely. Věřím, že nás dvě poslední výhry povzbudí. A my je proti Táborsku potvrdíme," pevně věří Zieris.

„Poslední zápasy se nám herně i výsledkově vyvedly, chceme uspět potřetí v řadě a tuhle půlku sezony zakončit dobře. Táborsko je silný tým v kombinaci a útočné fázi, čeká nás náročný zápas," říká obránce Varnsdorfu Karel Knejzlík.

Ten se vrací po jednozápasovém karetním trestu. Do hry půjde také Kristián Zbrožek, který si odpykal stopku za červenou kartu. Krom dlouhodobě zraněných hráčů by měl mít trenér Roman Veselý k dispozici kompletní kádr.

Táborsko v posledním utkání remizovali na půdě silné Vlašimi. „Když se hrálo proti Varnsdorfu, tak jsem v Táborsku ještě nebyl. Ale určitě ve Varnsdorfu budeme chtít vyhrát a zakončit vítězstvím ten ne tak úplně vydařený podzim," pravil Jakub Fulnek z Táborska.

Oba týmy v tabulce dělí čtyři body, mírným favoritem tak bude Varnsdorf. Utkání 15. kola FK Varndorf – MAS Táborsko startuje v neděli od 13.30.