V samotném úvodu nejprve žlutomodří přežili tyčku po střele, která zaskočila Porcala. V 18. minutě pak domácí dostal do vedení obránce Kvída, který si zpracoval centr od Daníčka a vystřihl parádní nůžky. Do konce první půle se dostal k nebezpečné střele Kotiš, ale míč se do branky nevešel.
Pak musel Belaň včasným vyběhnutím mimo vápno zachraňovat před Daníčkem projektil Durděviče, který zakončil úvodní dějství, rozvlnil pouze boční síť.

Jenže hned po příchodu z kabin dostal Varnsdorf sprchu. Kratochvíl si našel v závaru před Porcalem míč a rychlou střelou vyrovnal. Za tři minuty mohli Severočeši odpovědět. Po krásné individuální akci Daníčka se do zakončení nahrnul Breite. Jeho prudká rána však otřásla pouze horní tyčkou.
V 62. minutě si pak celá Kotlina oddychla. K Přeučilovi se totiž seběhli hned tři domácí obránci. Zapomněli však na úplně volného Kratochvíla. Ten sice dostal přihrávku, ale branku v dobré pozici vůbec netrefil.

Do konce zápasu se do útoku tlačil hlavně Varnsdorf, cílem Sokolova bylo hlavně ubránit remízu. V 78. minutě mohl rozjásat skoro osm stovek diváků Martan. Po centru Tvarohy se v letu snažil zakončit hlavou, leč míč prosvištěl jen těsně nad brankou. V závěru mohl převážit misky vah na stranu Sokolova Přeučil. Jeho akci mu ale včasným pádem pod nohy zmařil pozorný Porcal.

Severočeši tak nevyužili šanci proniknout na druhé místo. Už tuto neděli hrají opět na domácím hřišti. Od 17.00 hostí v Kotlině Frýdek-Místek, který je aktuálně až třináctý.

FK Varnsdorf – Baník Sokolov 1:1 (1:0)

Branky: 18. Kvída – 47. Kratochvíl. Rozhodčí: Nenadál – Urbam, Štěrba. ŽK: Jurča – Kosak, Belaň, Hofmann. Diváci: 785.

FK Varnsdorf: Porcal – Kvída, Zieris, Zbrožek, Tvaroha – Breite, Kotiš (74. Martan) – Daníček, Janoušek (11. Durděvič), Rudnytskyy (65. Dordič) – Jurča.